Huuhkajien kapteeni ilmoittaa Leijonien olevan jalkapallomaajoukkueen esikuva ja varoittaa lauantain vastustajan tähtihyökkääjästä: "He ovat inspiroimassa meitä"

"Näin me luodaan vielä parempi jalkapalloyhteiskunta"– Tim Sparv ylisti Huukajien avoimia harjoituksia ja ennakoi lauantain Bosnia&Herzegovina koitosta 3:25
Tim Sparv iloitsi Huuhkajien avoimista harjoituksista ja antoi tunnustusta Leijonien suoritukselle jääkiekon MM-kisoissa.

Suomen jalkapallomaajoukkue valmistautuu parhaillaan tärkeisiin EM-karsintaotteluihin Helsingissä. Huuhkajat kohtaavat lauantaina Tampereella Bosnia-Hertsegovinan ja tiistai-iltana vieraskentällä Liechtensteinin.

Huuhkajat järjesti tiistaina toista kertaa avoimet harjoitukset Töölössä. Kapteeni Tim Sparv oli tapahtumasta silminnähden iloinen.

– Se oli loistavaa. Oli hienoa nähdä uusi sukupolvi katsomossa kannustamassa meitä. Se oli iso juttu jo viime vuonna ja antoi lisäenergiaa koko joukkueelle. Pelaajien silmistä näkee, mitä se merkitsee, että ihmiset tulevat kannustamaan meitä, Sparv sanoi MTV Urheilulle.

– Me pystymme antamaan takaisin ihmisille nimmareita ja selfieitä. Näin me luomme vielä paremman jalkapalloyhteiskunnan.

Sparv iloitsee Huuhkajien menestyksestä omissa seurajoukkueissaan.

– Joukkueen vireystila vaikuttaa hyvältä. Monella pelaajalla on hieno kausi takana. Muutama on voittanut mestaruuden ja muutama cupin. Meillä on itseluottamusta, ja tuloksellisesti olemme menneet koko ajan joukkueena eteenpäin, Sparv sanoo.

Lauantain vastustajasta Sparv nostaa esiin AS Roman hyökkääjän Edin Dzekon.

– Hän on maailmanluokan tähti. Meidän täytyy olla hereillä, kun he pelaavat pidempiä syöttöjä hänelle. Hän voi yksin ratkaista ottelun. Puolustuspeli on meille jälleen todella tärkeä.

Maajoukkueen kapteeni iloitsi myös Leijonien menestyksestä jääkiekon MM-kisoissa. 

– Oli hienoa nähdä Leijonat MM-kisoissa, miten he puolustivat yhtenäisesti, ja kaikki tekivät työtä joukkueelle. Haluan samanlaista asennetta lauantaina, Sparv sanoo.

Sparv ilmoittaa Leijonien olevan jalkapallomaajoukkueen esikuva.

– He ovat inspiroimassa meitä. Vastustajilta löytyy usein paperilla parempia pelaajia, mutta kentällä ratkaisee joukkuepeli. Uskon, että tämä joukkue on luomassa jotain ainutlaatuista, Sparv sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat