Huuhkajien EM-paikka voi ratketa jo Liechtenstein-voitolla – Bosnia voi silti pudottaa vielä jättipommin karsinnoissa

3-0-kotivoitto Armeniasta nosti Suomen jo erittäin lähelle paikkaa jalkapallon EM-kisoissa, mutta edelleen Huuhkajat joutuu jännittämään ainakin Bosnia-Hertsegovinan otteita karsintalohkossa.

Voitolla Suomi irtautui J-lohkon kakkospaikalla jo viiden pisteen päähän Armeniasta, kun kummallakin joukkueella on vielä kaksi ottelua pelaamatta.

Seuraava askel kohti EM-kisoja voidaan ottaa jo tiistai-iltana, kun Armenian kanssa tasapisteissä oleva Bosnia pelaa vieraissa Kreikkaa vastaan. Mikäli Bosnia ei onnistu voittamaan ottelua, Suomi voi jo seuraavan kotiottelunsa voitolla Liechtensteinia vastaan varmistaa historiallisen paikkansa EM-kisoissa.

Tilanteella on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Huuhkajat lauantaina 4-1-voittanut Bosnia-Hertsegovina voi vielä pudottaa Suomen jatkosta, jos se voittaa sekä Kreikan, kotonaan Italian ja vieraissa Liechtensteinin eikä Suomi pysty voittamaan viimeisessä ottelussaan Kreikkaa Ateenassa.

Tällöin Suomelle ei riittäisi Liechtenstein-voiton lisäksi enää edes tasapeli Kreikkaa vastaan. Se ottelu olisi tässä tapauksessa pakko voittaa.

Bosnian tilanne on kuitenkin erittäin vaikea. Sille tasapelikin tappiotonta Italiaa vastaan olisi todennäköisesti ratkaiseva isku kisahaaveille.

Lohkotilanne:

 

 

Ott

Pts

1.

Italia

7

21

2.

Suomi

8

15

3.

Armenia

8

10

4.

Bosnia-Hertsegovina

7

10

5.

Kreikka

7

5

6.

Liechtenstein

7

2

Lue myös:

    Uusimmat