Teemu Pukki upotti Armenian – näin Huuhkajien EM-unelma tuli käsin kosketeltavaksi

Huuhkajien elintärkeä karsintaottelu alkaa pian – MTV paikalla jalkapallojuhlassa 2:31
MTV Urheilun Timo Innanen ennakoi Suomen ja Armenian ottelua MTV Uutiset Livessä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kukisti tiistaina huipputärkeässä EM-karsintaottelussa Armenian. MTV Urheilu seurasi Turussa pelattua Huuhkajien kamppailua hetki hetkeltä.

Suomi – Armenia 3–0 (1-0)

90+3 min: Ottelu on päättynyt Suomen 3-0-voittoon!

88. min MAALI! Suomi 3-0: Teemu Pukki laukoo illan toisellaan lopullisen niitin tähän otteluun. Rasmus Schüller avaa peliä pystyyn ja Pukki juoksee vastustajilta jalat alta. Hän ohittaa tarkasti maalivahdin.

87. min: Suomi ottaa viimeisen vaihtonsa. Glen Kamara tulee suurten suosionosoitusten saattelemana vaihtoon ja tilalle säntää Rasmus Schüller.

85. min: Nyt haetaan Pohjanpalolle maalia, kun Soiri antaa pitkän syötön vasemmalta laidalta maalia kohti. Pallo menee päätyrajasta yli.

80. min: Armenian takaa-ajo ei näytä nyt kovin vakuuttavalta. Kapteenin nauhan ottanut Özbiliz laukoo reilusti yli maalin.

77. min: Joona Toivio ampuu maalia kohti ja hankkii jälleen kulman Suomelle. Toivio pääsee tilanteen päätteeksi vielä itse puskemaan, mutta Armenia selviää.

76. min: Harojanille keltainen kortti rikkeesti Pukkia vastaan.

71. min: Joko voidaan puhua lohkotilanteesta? No puhutaan. Tällä tuloksella Suomi on tekemässä viiden pisteen eroon kisapaikkaa janoaviin Armeniaan, kun kummallakin on jäljellä enää kaksi ottelua. Illalla voidaan saada lisää herkkua, jos Bosnia ei onnistu ottamaan voittoa Kreikassa...

69. min: Aijai, kolmas maali oli todella lähellä. Robin Lod antaa oikealta hyvän pallon maalin edustalle, mutta Pohjanpalo ei aivan ylety kurottamaan siihen.

61. min: Lassi Lappalainen tulee pois kentältä ja Pyry Soiri ottaa hänen paikkansa laidalta.

61. min MAALI! Suomi 2-0: TEEMU PUKKI! Kotkalainen iskee pallon verkkoon ja tuulettaa vapautuneesti kuukauden maalittoman jaksonsa päättymistä. Upea chippi yli maalivahti Airapetjanin. Syötön maaliin antoi Pohjanpalo.

59. min: Armenia saa nyt vaarallisesti pidettyä palloa Huuhkajien päässä. Raitala kuitenkin siivoaa sen pois, ja Joen Pohjanpalo taistelee vielä hienosti perään armenialaisten yritettyä palauttaa palloa hyökkäyspäähän.

54. min: Sargis Adamjan ottaa illan toisen varoituksen rikottuaan Lodia.

53. min: Illan tähänastinen sankari Fredrik Jensen tulee vaihtoon Joel Pohjanpalon juostessa kentälle.

50. min: Sama tilanne poikii kaksi kolme uutta paikkaa. Lassi Lappalainen laukoo kaukaa, ja Airapetjan saa juuri ja juuri näppinsä väliin torjuen pallon kulmaksi.

49. min: Fredrik Jensen pääsee Teemu Pukin syötöstä yrittämään toista maalia, mutta volley kilpistyy puolustukseen.

Klo 20.03: Ottelun toinen puoliaika käynnistyy. Ei vaihtoja tauolla.

45+1 min: Ensimmäinen puoliaika päättyy Turussa ja Huuhkajat johtaa 1-0!

45. min: Suomen vaarallinen vapaapotku vasemmalta laidalta jää tuottamasta tulosta, kun Lodin veto osuu Joona Toivioon.

41. min: Teemu Pukki lyö jarrut kiinni Armenian alueella ja sujauttaa matalan kudin, joka lipuu juuri ja juuri maalin ohi.

33. min: Huuhkajat myllyttää tilanteita Armenian maalille. Sauli Väisänen pääsee puskemaan kulmapotkusta, mutta Airapetjan torjuu paljon kauemmas.

32. min: Robin Lod paukuttaa heti perään hurjan kudin nipin napin yläriman yli.

31. min MAALI! Suomi 1-0: Fredrik Jensen paukauttaa kulmapotkusta Huuhkajat johtoon! Karsintojen toinen osuma syntyy ilmasta ulkosyrjällä maalivahti Airapetjanin nyrkkeiltyä pallon suoraan eteensä.

27. min: Armenia saa pientä painetta vasemman laidan kulmaan. Robin Lod selvittää tilanteen upealla puolustuspelaamisella!

22. min: Pukki hassuttaa armenialaispuolustusta ja hankkii Suomelle ensimmäisen kulmapotkun. Siitä seuraa kaksi tilaisuutta, mutta ne eivät suuntaudu maalia kohti. Joona Toivion volley kilpistyy Hambartsumjanin kroppaan.

20. min: Nyt se vastahyökkäys tulee. Ja Armenian maali on yhtä lähellä kuin Pukilla 8. minuutilla. Karapetjan ei onneksi osu palloon saadessaan syötön Hradeckyn taakse tyhjän maalin eteen.

17. min: Joona Toivio yrittää vapaapotkua maalia kohti 30 metristä. Muuriin jää.

16. min: Ottelun alku on ollut käytännössä kokonaan Huuhkajien hallintaa. Armenia ei ole alun tilanteidensa jälkeen päässyt juuri Suomen alueelle.

10. min: Teemu Pukki taas tekemässä pahojaan Armenian boksissa, mutta Armenian puolustaja Varazdat Harojan blokkaa kudin.

8. min: Nyt oli maali lähellä! Lassi Lappalainen avaa Jere Uroselle väylän vasemmalle ja tämä syöttää pallon Teemu Pukille, joka ei aivan saa jalkaansa väliin.

4. min: Teemu Pukki on päästä hyvällä pystypallolla läpi, mutta pallo pomppaa ikävästi tähtihyökkääjän kantapäästä.

2. min: Sauli Väisänen rikkoo Aleksandre Karapetjania, jota joudutaan hoitamaan kentän laidalla. Uusi vapaapotku nyt oikealta laidalta, mutta tulosta ei tästäkään onneksi synny.

1. min: Armenia saa vasemmalle laidalle Raitalan rikkeestä vapaapotkun, joka kiertää vaarallisesti Suomen maalille. Hradecky kuitenkin poimii pallon näppeihinsä.

Klo 19.01: Ottelu on käynnissä.

Klo 17.55: Tervetuloa seuraamaan Huuhkajien tärkeää iltaa kanssamme! Avauskokoonpanot ovat jo julki. Suomen joukkueessa on useita muutoksia edelliseen peliin nähden.

Kapteeni Tim Sparv ei ole loukkaantumisen takia pelikykyinen ainakaan avauksessa. Samoin riveistä puuttuu tärkeänä lenkkinä joukkueen menestyksessä ollut toppari Paulus Arajuuri.