Huuhkajien Lukas Hradecky saamassa komean kunnianosoituksen Turkuun – tähtivahdin Tomas-veli: "Pidän peukkuja, että se onnistuu"

3:24
Tomas Hradecky kertoi veljesten nuoruudesta ja totesi pitävän peukkuja Lukas Hradeckyn mahdollisen kunnianosoituksen puolesta.

Jalkapallon Saksan Bundesliigassa Bayer Leverkusenia edustava Huuhkajat-vahti Lukas Hradecky on saamassa hienon kunnianosoituksen Turkuun. 

Hradecky on paraikaa Huuhkajien matkassa EM-kisoissa, mutta kotimaassa kaavaillaan jo kunnianosoitusta maalivahdille. Slovakian Bratislavassa syntyneen ja yksivuotiaana Suomeen muuttaneen Hradeckyn lapsuudenkenttä Runosmäessä halutaan nimetä hänen nimikkokentäkseen. 

– Siellä olemme saaneet kaiken jalkapallo-oppimme sekä asuneet monta vuotta. Se on sydämessä ja pysyy siellä aina. Todella tärkeä paikka minulle ja muille perheenjäsenille, Hradeckyn veli Tomas kertoi kentän merkityksestä MTV Uutiset Livessä.

Hradeckyn veljeksiin kuuluu Lukaksen ja Tomaksen lisäksi Matej. Koko kolmikko on Turun Palloseuran kasvatteja. Tomas arvostaa suuresti veljen saamaa mahdollista kunnianosoitusta.

– Kyllähän se on kunnia-asia. Pidän peukkuja, että se onnistuu. Hän todella ansaitsee sen, että kenttä nimetään hänen mukaansa, Tomas summaa.

Turun kaupunginvaltuutettu Kristiina Hellsten teki kaupungin valtuustolle aloitteen, joka tekisi Runosmäen kentästä Lukas Hradeckyn nimikkokentän.

– On ollut ilo seurata miten lämpimästi Runosmäestä kotoisin oleva Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky on lapsuuden kotikulmiaan, bussi 18 unohtamatta, monissa haastatteluissa kuvannut, Hellsten perusteli aloitettaan.

Hellsten mainitsi myös aloitteessaan, kuinka Runosmäen kenttä on huonossa kunnossa ja se kaipaa hänen mukaansa tekonurmea, uusia maaleja ja pukukoppia.

Huuhkajilla on jäljellä yksi alkulohkon ottelu jalkapallon EM-kisoissa. Se kohtaa ensi maanantaina mestarisuosikki Belgian.

Pääkuvan videolla Hradeckyn veli Tomas kertoi mm. veljesten nuoruudesta. MTV Uutiset Live myös vieraili kyseisellä Runosmäen kentällä keskiviikkona. Siellä suoran arvionsa Hradeckysta antoi myös Lukaksen entinen opettaja Kari Lehtinen, jolla oli mielenkiintoista sanottavaa Huuhkajat-tähden futisurasta.

1:15

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja