Huuhkajat ei anna kutkuttavan lohkotilanteen vaikuttaa – Markku Kanerva painottaa vastustajaan reagoimista: "Voi käydä pian hassusti"

Markku Kanerva summaa Huhkajien tilannetta Kansojen liigassa 5:48

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa Kansojen liigan loppuhuipennuksessa ensi viikolla Kreikan ja Unkarin. Huuhkajat ovat vain pisteen päässä lohkovoitosta.

Huuhkajat on hurmannut tuloksillaan ja peliesityksellään suomalaisen jalkapallokansan. 

Huuhkajat ei ole hävinnyt vielä kertaakaan ja Suomi onkin vain pisteen päässä lohkovoitosta. Ennen lohkovaiheen päätösotteluita, Huuhkajien leirissä ei mietitä sitä, millä tuloksilla lohkovoitto napataan.

– Mielestäni on tärkeää lähteä peliin siten, miten muihinkin peleihin. Jos pelaajat alkavat miettiä tai valmennusjohto alkaa liikaa miettiä sitä, että mikä meillä riittää jatkopaikkaan, niin se voi passivoida pelaamista ja sitten punainen lanka katoaa siitä. Sitten voi käydä hassusti, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva totesi MTV Sportille. 

Kanerva painotti, että Suomen pitää reagoida siihen, mitä Kreikka tekee ottelun aikana ja mitä Kreikka on mahdollisesti muuttanut edellisestä ottelusta.

– Hehän hävisivät edellisen ottelunsa jostain syystä, joten onko se ryhmityksen muutos, onko se pelitavallinen juttu tai jokin muu. Oletettavasti he ehkä lähtevät prässäämään kotipelissään vieläkin aktiivisemmin meitä ja meidän pitää se korkea prässi purkaa, Kanerva pohti. 

Huuhkajat kohtaa Kreikan Ateenassa torstaina 15.11 kello 21.45 alkaen ja Unkarin Budapestissa sunnuntaina 18.11 kello 20.45.

Katso pääkuvan videolta Markku Kanervan koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat