Mainos

Huudettavana kotimaista taidetta ja designia

Kansainvälinen keväthuutokauppasesonki tuo Helsingissä myyntiin paitsi Faberge'n kiistellyn savukerasian, myös runsaasti suomalaista kultakauden taidetta ja ennätysmäärän kotimaista designia.

Hagelstamin huutokaupassa myydään muun muassa Albert Edelfeltin öljyväriteos Leikkivä poika rannalla. Maalaus on Edelfeltin kahden merkittävän teoksen Tukilla leikkivät pojat ja Rannalla leikkivät pojat rinnakkaisteos. Sen lähtöhinta on 60 000 euroa.

Hagelstamin maalauksista harvinaisimpiin kuuluu Edelfeltin La Canotiere vuodelta 1890. Kaupan on myös muun muassa kotimaisen yrityksen omistama kokoelma jugend-huonekaluja ja ennätykselliset parisataa suomalaista design-esinettä.

Faberge'n savukerasian maastavientiluvan kumouduttua, kiisteltyä tupakkakoteloa yritetään nyt myydä kotimaiselle omistajalle.

Bukowskin huutokaupan taidevalikoimassa naiset ovat vahvasti edustettuina. Myynnissä on muiden muassa Helene Schjerfbeckiä ja Elin Danielson-Gambogin Rosa-sisarestaan tekemä maalaus Uudessa kodissa vuodelta 1898. Mukana on myös harvoin huutokaupattavia teoksia ja taiteilijoita kuten Andreas Alariesto Lapin-aiheillaan ja Tove Jansson muumiguasseillaan.

Korkeimmat hinnat pyydetään venäläisestä taiteesta. Bukowskin kallein lähtöhinta, 400 000 euroa, on Ivan Shishkinin teoksella Metsäpolku vuodelta 1895. Hagelstamin korkein lähtöhinta, 100 000 euroa, on Ilja Repinin 1920-luvulle sijoittuvalla öljyvärimaalauksella Mary Hlopushina.

Bukowskin keväthuutokauppa pidetään 17.-18. toukokuuta Astoria-salissa Helsingissä ja Hagelstamin 20. toukokuuta Helsingin kauppakorkeakoululla.

Lisätietoja:
www.bukowski.fi
www.hagelstam.fi

MTV3-STT (16.5.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.