Mainos

HUS:n johtajaylilääkäri vastaa nuorten lääkärien rajuun kritiikkiin: "Työympäristössä on varmaan korjattavaa"

3:09
HUS:n johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kommentoi Kymmenen uutisissa raporttia, jossa nostettiin esiin sairaanhoitopiirin johtamisongelmat.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri sanoo, että erikoistuvien lääkäreiden tyytymättömyyteen voi vaikuttaa liian korkealle asetetut odotukset. MTV Uutisten haltuunsa saama raportti paljastaa nuorten lääkäreiden rajun kritiikin HUS:n johtamista kohtaan.

HUS:n omasta aloitteesta laadittuun raporttiin nimettömänä haastatellut lääkärit puhuvat huonosta johtamisesta ja pitkään jatkuneesta pelon ilmapiiristä. Epäkohtien esiin nostaminen on lääkärien mukaan johtanut ongelmiin. Perehdyttäminen ei toimi ja lääkärit puhuvat jopa potilasturvallisuuden vaarantumisesta.

MTV:n Kymmenen uutisissa vieraillut sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi piti kritiikkiä vakavana ja että HUS:ssa on ryhdytty jo keväällä toimiin epäkohtien asioiden korjaamiseksi.

– Oli ikävä kuulla, että tällaiset asiat ovat tulleet esille tällä vakavuudella. Työympäristössä on varmaan korjattavaa. Työ on hyvin haastavaa ja siinä erikoistumisen alkuvaiheessa ei kaikkia asioita osata. Jos perehdytys ei ole kohdallaan, niin se voi olla vaativa paikka, sanoi Mäkijärvi. 

Perehdytystä pitää korjata

Johtajaylilääkäri arvioi, että nuorten lääkäreiden tyytymättömyys voi johtua osittain myös korkeista odotuksista, joita työpaikkaan ja työympäristöön nykyään kohdistuu. Potilasturvallisuudessa ei hänen mukaansa ole ongelmia, vaikka jotkut lääkärit voivat niin kokea.

Lääkäreiden jatkuva kiire ei Mäkijärven mielestä johdu aliresurssoinnista, sillä HUS:ssa kaikki lääkärivirat on täytetty.

– Se kiertyy perehdytykseen ja vanhempien kollegojen tukeen. Sitä pitää korostaa ja korjata.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja