Mainos

Nuorten lääkärien puheenjohtaja HUS:n ongelmista: "Lisää resursseja ja ohjausta kaivataan"

2:55

MTV kertoi aiemmin tänään erikoistuvien lääkärien kohtaamista ongelmista Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:ssa. Nuorten lääkärien yhdistyksen puheenjohtaja Sara Launio sanoo, että vastaavia ongelmia esiintyy muissakin yliopistosairaaloissa.

MTV Uutisten haltuunsa saamassa HUS:n omassa raportissa nuoret lääkärit antavat karun kuvan sairaanhoitopiirin toimintatavoista. Nimettömänä raporttiin haastatellut lääkärit puhuvat huonosta johtamisesta ja pitkään jatkuneesta pelon ilmapiiristä. Epäkohtien esiin nostaminen on lääkärien mukaan johtanut ongelmiin.

Jo alkuvuodesta 2019 Nuorten lääkärien yhdistyksen koulutuspaikkakyselyssä HUS sai erittäin huonot tulokset.

Nuori lääkäri kaipaa ohjausta

MTV:n Seitsemän uutisissa vieraillut Sara Launio sanoi, että vastaajien kuvaama tilanne on sairaanhoitopiirissä valitettavan totta osassa klinikoita, mutta lisäsi että HUS on hyvin iso yksikkö. Launio on myös itse erikoistuva lääkäri HUS:ssa.

– Johdon puolelta odotamme lisää resursseja. Uudet nuoret lääkärit kaipaavat paljon ohjausta ja siihen pitäisi antaa aikaa kokeneemmille kollegoille.

– On positiivista, että ensimmäisen kyselyn jälkeen HUS lähti tekemään tarkempaa tutkimusta ja että heillä on aidosti halua puuttua ongelmiin, Launio totesi.

Launion mukaan HUS:n ongelmat kuvastavat koko yliopistosairaaloiden tilannetta. Nuoret lääkärit ovat HUS:ssa huolissaan jopa potilasturvallisuudesta suuren työmäärän vuoksi. Sara Launion mielestä huoli kertoo myös lääkärien korkeasta vaatimustasosta omaa työtään kohtaan.

– Ollaan niin äärirajalla, että tuntuu siltä että potilasturvallisuus vaarantuisi. Käytännössä vakavia potilasvirheitä ei nähdä. Potilaat voivat olla kyllä turvallisin mielin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja