Mainos

Hurstin joulujuhlassa toistatuhatta kävijää: "Jollekin ensimmäinen lämmin ateria kuukausiin"

Vähävaraisten joulujuhlaan Helsingin messukeskuksessa osallistui pitkälti toistatuhatta kävijää, kertoo juhlan järjestänyt Heikki Hursti.

Jokainen joulujuhlaan osallistuva saa lämpimän aterian ja lähtiessään ruokapussin kotiinviemisiksi. Lahjoitusvaroin saaduissa ruokakasseissa oli myös suklaata ja kaksi sukkaparia.

Joulujuhla alkoi jouluaattona puoliltapäivin ja kesti muutaman tunnin.

– Eräs henkilö tuli juuri sanomaan minulle, että söi ensimmäisen lämpimän aterian kolmeen kuukauteen. Se oli kova juttu, vähävaraisten auttajana tunnettu Heikki Hursti kuvailee.  

Vaikka juhla loppui viime vuonna jo kolmelta, jokainen saa nyt syödä jouluateriansa rauhassa. Ketään ei hoputeta pois lautasen takaa.  

– Meillä ei ole kiire ajaa ihmisiä pois pöydistä, vaan he saavat syödä ihan rauhassa, sanoo Hursti. 

Tapahtumassa esitti perinteisiä joululauluja oopperalaulaja Lasse Riutamaa ja hänen tyttärensä Vilja Riutamaa. Hurstin poika Ari Hursti luki presidentti Sauli Niinistön joulutervehdyksen. Viime vuonna Niinistö vieraili Hurstin järjestämässä juhlassa. 

Hurstilla on toive, että jokaisessa kodissa Suomessa voidaan kokea joulun tunnelmaa. 

– Että kaikilla olisi ainakin jouluna kodeissaan lämpöä, rakkautta ja joulun tunnelmaa. Toivon myös, että joulun sanoma muistetaan, Hursti sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.