Hurja video leviää – ihmiset riensivät pelastamaan kehonrakentajan hengen

Kehonrakentaja Mark Reynolds oli treenaamassa kuntosalilla, kun hänen sydämensä pysähtyi ja hän lysähti maahan. Lähellä olleet ihmiset alkoivat kuitenkin nopeisiin elvytystoimiin ja pelastivat Reynoldsin mukaan hänen henkensä.

TikTokissa tapauksesta jaettua valvontakameravideota on katsottu miljoonia kertoja. Coloradolainen Reynolds tekee ensin toistoja, minkä jälkeen hän nojailee laitteeseen ja lysähtää lopulta maahan.

Reynolds oli kokenut sydänpysähdyksen. Kehonrakentaja kertoi CBS:n mukaan, ettei hän tapahtuma-aikaan, viime marraskuussa, tiennyt, mitä oli käymässä. Reynoldsilla oli sanojensa mukaan tunnelinäkö, ja hän oli yhtäkkiä "poissa pelistä".

Jälkeenpäin Reynolds pohtii ottaneensa treenin alla liikaa tehonlisääjää yhdistettynä reseptilääkitykseen. 

"Joka päivä olen hämilläni"

Useat kuntosalilla olleet ihmiset riensivät nopeasti hätiin auttamaan maassa maannutta miestä. Sydän saatiin jälleen lyömään sydäniskurin ja painelu-puhalluselvytyksen avulla.

– Oli hämmästyttävää nähdä, että kaikki nämä upeat ihmiset pelastivat kirjaimellisesti henkeni ja reagoivat niin nopeasti, ettei minulle tullut sivuvaikutuksia, kuten aivovaurioita, munuaisten vajaatoimintaa tai jotain, Reynolds sanoi.

Ambulanssi saapui 12 minuutin päästä, mutta Reynolds sanoo, että hän olisi kuollut, jos hänelle ei olisi tehty elvytystoimia. Kehonrakentaja on saamastaan avusta suunnattoman kiitollinen.

– Joka päivä olen vain hämilläni ja joka kerta kun katson videon, löydän jotain erilaista. Olen vain, että "vau, upeaa".

– Se, että näin, että minun puolestani rukoiltiin taustalla, muutti käsitykseni ihmisistä, ja haluan vain auttaa muita.

"Haluaisin tavata hänet"

Reynolds vietti kolme päivää teho-osastolla. Hänen kylkiluunsa kokivat vaurioita, mutta kehonrakentaja on päässyt jälleen terveenä treenaamisen pariin.

Vuosia salilla treenannut ja myös UFC-salin omistava Reynolds toivoo erityisesti tapaavansa miehen, joka oli pääroolissa pelastamassa häntä.

– Haluaisin tavata hänet ja kiittää häntä henkilökohtaisesti, koska minulle ja perheelleni on suuri asia, mitä hän teki. Toivottavasti sen ansiosta, mitä hän teki hyväkseni, voimme saada useammat ihmiset opettelemaan elvytystä ja useammat liikkeet hankkimaan sydäniskurit.

Rajua rääkkiä! Näin kehonrakentaja Timo Naapila treenaa kuusinkertaisen Mr. Olympian Dorian Yatesin opissa 0:59
Katso myös: näin "Testotimo" Naapila treenasi kehonrakennuslegendan, kuusinkertaisen Mr. Olympian Dorian Yatesin, opissa.

Lue myös:

    Uusimmat