Hurja video: Koti oli ilmiliekeissä – Charlie-koira hyppäsi ikkunasta pihalle

Charlie-koiraa on ylistetty sosiaalisessa mediassa tämän uskaltauduttua hyppäämään ilmiliekeissä palavan talon ikkunasta turvaan Pennsylvaniassa.

Muun muassa New York Post uutisoi koiranystävien hengen salpaavasta videosta, jossa Charlie-koira hyppää turvaan palavasta talosta. Koiraa ylistetään sen rohkeudesta pelottavassa tilanteessa.

– Hyvä jumala, nämä ihmisparat. Toivon, että he saavat koiransa ulos, videota kuvannut järkyttynyt Justin Steinmetz, 40, toteaa jutun yllä olevalla videolla, josta voi nähdä, että talo oli ilmiliekeissä.

Tulipalo syttyi viime viikon keskiviikkona paikallista aikaa aikaisin aamulla Fleetwoodissa Pennsylvaniassa.

"Anna mennä Charlie!"

Ensimmäisenä paikalle ehtinyt naapuri ei ollut kantanut puhelinta mukanaan ja oli herättänyt naapureita hakkaamalla näiden ulko-oviin, jotta palokunta oli saatu hälytettyä palopaikalle.

Palokunnan saavuttua paikalle paloa videoinut Steinmetz tajusi, että talon sisälle oli jäänyt perheen rottweilerin ja pit bullin sekoitus, Charlie. Videon alussa Steinmetz rauhoitteli perheen toista koiraa, joka oli jo paennut palavasta talosta.

Rauhoiteltuaan toista koiraa Steinmetz ryntäsi palavan talon toiselle puolelle, jossa palokunta ja paikalle apuun rynnänneet naapurit yrittivät rohkaista ikkunasta päänsä ulos työntänyttä hätääntynyttä Charlieta hyppäämään turvaan.

– Anna mennä, Charlie! pelastajat kannustivat koiraa videolla, mutta turhaan.

Viime hetkellä pelosta ja tuskasta ulvova Charlie pakottautui kiipeämään ikkunasta ulos ja pudottautui alhaalla odottavien pelastajien käsivarsille.

– Hyvä poika, pelastajat kehuivat samalla, kun Charlie kieri tuskissaan nurmikossa.

Koiran selkä oli ehtinyt palaa. Pelastajat veivät kivusta vinkuvan Charlien pihaletkun luokse, jotta palossa itsensä polttanut koira saataisiin viilennettyä nopeasti.

Charlie voi tilanteeseen nähden hyvin

Paikallisten mediatietojen mukaan palossa loukkaantunut Charlie voi tilanteeseen nähden hyvin, mutta sen vammojen vakavuudesta ei ole vielä lopullista tietoa.

Kovista tuulista huolimatta palomiehet onnistuivat taltuttamaan tulen, ennen kuin se pääsi leviämään naapuruston muihin rakennuksiin ja koteihin. Palokunta ei ole vielä saanut selville palon syttymissyytä.

Palokunnan raportissa kerrotaan, että perheen toinen koira pelastettiin ulko-ovelta, kun taas toinen koira pelastautui itsenäisesti hyppäämällä ikkunasta.

Talossa asunut Stumpin perhe majoittuu väliaikaisesti lähellä asuvien sukulaisten luona. He ovat perustaneet GoFundMe-keräyksen, johon oli perjantaihin mennessä kerätty 41 000 dollaria. He ovat jakaneet Facebookissa kuvia Charlien ja muiden lemmikkien toipumisesta.

Yllä olevalla videolla näkyy lopuksi myös perheen tytär Katie Stump, 18, joka piteli käsissään talon alakerrasta palon jälkeen löytynyttä Monkey-kissaa. Kissa selvisi palosta säikähdyksellä, mutta perheen toinen kissa on edelleen kateissa.

Lähteet: New York Post, Facebook, The Mercury ja Reuters

Lue myös:

    Uusimmat