Sankarikoira pelasti omistajansa omasta sairaudestaan huolimatta – hälytti naapurin apuun

Koirat voivat aistia omistajansa hätätilanteen.

Amerikkalaismies saa kiittää koiraansa henkensä pelastamisesta.

Yllättäen iskenyt aivoinfarkti sai Lothar Weimannin, 68, kaatumaan, vaikkei tämä sitä itse muistakaan, kertoo Fox News.

Weimannin vaimo ei ollut kohtauksen aikaan kotona, mutta onneksi heidän koiransa olivat. Perheen 7-vuotias saksanpaimenkoira Ellie pinkaisi hakemaan elintärkeää apua naapurista.

"Ihan kuin se olisi jonkinlainen halvaus"

Huomattuaan isäntänsä hätätilanteen, Ellie kiirehti haukkumaan läheisen naapurin pihaan herättääkseen tämän huomion.

Ellie kärsii sairaudesta, joka voi aiheuttaa nivelkipuja ja ontumista, mutta onnistui silti avaamaan peräti kolme portinhakaa ja hyppimään naapurin pihaan kuin kenguru ikään.

Naapurissa asuva Dan Burton, 51, talutti kiihtyneen koiran takaisin omaan pihaansa, ja samalla mies huomasi päällä olevan hätätilanteen ja soitti hätänumeroon.

– Hän ei ole oma itsensä. Hän ei tiedä nimeäni. Ihan kuin se olisi jonkinlainen halvaus, naapuri selitti hätäkeskukselle puhelun tallenteessa. 

Lothar Weimann puhui sammaltaen. Mies väitti kuitenkin voivansa hyvin, eikä huomannut olevansa jopa hengenvaarassa.

– Hän kävelee ympäriinsä, yritän saada hänet istumaan aloillaan. Luulen, että hän on kaatunut, Burton jatkoi selontekoa hätäkeskukseen.

Lothar kahden koiransa kanssa. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hätäkeskus kehotti Burtonia pyytämään Weimannin hymyilemään, nostamaan kummatkin kätensä ylös ja toistamaan lausetta "aikainen lintu madon nappaa". Burton sanoi, että jopa huomioiden naapurinsa saksalaisen aksentin, hän kuuli miehen vääristelevän lausetta.

Hätäkeskus neuvoi Burtonin myös lukitsemaan Weimannin koirat sisälle, ennen ensihoitohenkilökunnan saapumista.

Kohtaus paljasti myös muita sairauksia

Neljäkymmentä minuuttia kohtauksen jälkeen ambulanssi saapui paikalle ja siitä 16 minuutin päästä siitä Weimann oli jo päässyt sairaalaan.

Neljä kuukautta sairaalasta kotiutumisen jälkeen Weimann kertoi lääkäreiden vahvistaneen aivoinfarktin. Hoidon aikana Weimannille oltiin diagnosoitu myös sydänongelmia ja tyypin 2 diabetes, jota hoidetaan muun muassa painon pudotuksella, kuntoilulla ja terveellisellä ruokavaliolla. Weimann kertoikin laihtuneensa hoidon jälkeen reilut 11 kiloa.

Jälkikäteen ajateltuna Weimann muistelee olleensa kohtausta ennen kuumeinen ja yskineensä.

Weimann, joka työskentelee lentokentän autovuokraamon kuskina ja on entinen koirien kouluttaja, sanoo Ellien ja perheen toisen koiran Willyn pitävän häntä lauman johtajana.

Kohtauksen jälkeen miehen elämä ei ole kuitenkaan palautunut entiselleen. Weimannin kotona tehdyssä haastattelussa hän kertoi toipuvansa yhä. Tietokoneen käyttäminen tai tasapainon löytyminen koirien ulkoiluttamiseen oli vielä hankalaa.

Mutta elossa hän kuitenkin on, kiitos Ellien.

– Koira on aina hyvin rehellinen ja aito luonne. Tulen aina sanomaan, että koirat ovat parempia kuin ihmiset. On hyvä pitää koiria lähellään. Jos sinulla on koira, sinulla on myös elinikäinen kumppani, Weimann totesi.

Koira voi jo ihmisen tuoksusta päätellä voinnin

Fox Newsin haastattelemien luonneasiantuntijoiden mukaan jotkut koirarodut pystyvät aistimaan pieniä verenpaineenvaihteluita tai muita fysiologisia muutoksia, mutta koirien muuntautuminen sankareiksi on silti pienoinen mysteeri.

– Tämä todistaa vain sen, miten mutkikkaita ja syviä suhteita ihmisellä voi olla koirien kanssa. Ne voivat vain katsoa meitä ja nuuhkaista tuoksuamme ja päätellä siitä, että jokin on vialla, eläinsuojan johtajana ja koirien koulutusalan yrittäjänä toimiva Stephanie Roberts kommentoi.

Katso myös, kuinka kultainennoutaja hyppäsi mutalammikkoon katastrofaalisin seurauksin:

Lähteet: Fox News, Tampa Bay

Lue myös:

    Uusimmat