Hurja taistelu Tshekkiä vastaan ei riittänyt - Suomi jäi ilman mitalia

Suomi on jäänyt ilman mitalia jääkiekon MM-kisoissa. Tshekki voitti Suomen pronssiottelussa lukemin 3-2.

Suomen ja Tshekin välinen pronssiottelu käynnistyi kello 16. Paikalla olevan MTV3 Uutisten toimittajan Leenastiina Simola mukaan areenalla näytti olevan vähänlaisesti väkeä - tyhjiä paikkoja oli siellä täällä. Simola kertoo, että pelin alettua trokari pyysi lipusta 40 euroa.

Alkuun suomalaiskannattajat jaksoivat pitää tunnelmaa yllä, mutta ensimmäisen erän jälkeen Areenan tunnelma lässähti ja kannustus hiipui. Toimittajan mukaan ihmiset eivät pitäneet kiirettä erätauon jälkeen, vaan esimerkiksi toisen erän aikanakin ihmisiä vaelteli Areenan käytävillä.

Areenalla ei ollut aaltoja eikä raivokkaita Suomi-kannustuksia juuri yhtään, vaikka Suomi tarvitsisi kaiken mahdollisen kannustuksen noustakseen mitaleille. Simolan mukaan rytmikkäintä ja kovaäänisintä kannustus oli Tshekkikannattajien keskuudessa.

Suomen raivokas taistelu kolmannessa erässä herätti kuitenkin yleisön.

Näin peli kulki

Suomen Janne Niskalan istuessa jäähyllä Tshekki teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla.

Kolme minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua Suomen Mika Pyörälä tasoitti tilanteen 1-1:een. Heti perään Tshekki kuitenkin kuittasi 2-1-johdon helpon näköisesti. Ensimmäisen erän jälkeen Tshekin johto oli jo 3-1.

Toinen erä oli maaliton, joten viimeiseen erään lähdettiin samassa tilanteessa. Suomen 3-2 kavennusmaalin jälkeen tunnelma Areenallakin parani ja Suomi-huudot raikuivat.

Kolmas erä oli rajua Suomen hallintaa, mutta tasoitusmaalia ei kuulunut.

Venäjä ennakkosuosikki - Slovakia yllättäjä

Jääkiekon MM-kisat huipentuvat tänään loppuotteluun. Kello 20.30 alkaa Slovakian ja Venäjän välinen MM-loppuottelu.

Suomi hävisi eilen välierän Venäjälle 2-6 ja Tshekki taipui Slovakialle maalein 1-3.

Venäjä lähtee finaaliin ennakkosuosikkina - se ei ole hävinnyt turnauksessa otteluakaan. Toisaalta Slovakia on kisojen yllättäjä - se lähti turnaukseen ensisijaisena tavoitteenaan olympiapaikan varmistaminen sijoittumalla kahdeksan joukkoon.

Pudotuspeleissä se kuitenkin venyi äärimmilleen, pudotti ensin Kanadan ja kaatoi eilen vielä Tshekin.

Mitaliottelut suorina lähetyksinä CANAL+ MM-kiekko 24/7 -kanavalla, AVAlla ja Katsomossa. Otteluita ennen ottelustudiot.