Mainos

Hurja rikostausta: Tätä kolmoissurmaajaa epäillään ammattirikollisen taposta – ampui kaksi miestä, kolmas kuoli pakomatkalla

2:32

Elinkautista vankeusrangaistusta istuneen Raimo Anderssonin surma paljastui viime lauantaina ja MTV Uutiset kertoi tapauksesta tuoreeltaan. Volkan Unsalin murhasta tuomittu ja vuosia vankilassa ollut Andersson oli vankilomalla, kun hänet surmattiin.

Epäilty henkirikos tapahtui Vantaan Viinikkalan kaupunginosassa viime perjantain ja lauantain välisenä yönä. Poliisin tietojen mukaan uhri ja epäilty olivat asunnossa kahdestaan rikoksen tapahtuessa Voudintiellä.

MTV:n Rikospaikka-ohjelma kertoi eilen, että Anderssonin taposta epäillään 1990-luvun lopussa kolmoismurhasta tuomittua, nyt 48-vuotiasta Veli Matti Huohvanaista.

Huohvanainen ampui syyskuun 22. päivä vuonna 1999 kaksi ihmistä Vantaalla ja surmasi kolmannen teräaseella pakomatkallaan.

Poliisi esitti häntä vangittavaksi tänään ja vaatimusta käsitellään huomenna perjantaina Vantaan käräjäoikeudessa.

Anderssonin surman motiivista ei ole tietoa, joskin Rikospaikassa arveltiin, että tappo rikosnimikkeenä sulkisi esimerkiksi koston motiivina pois. Poliisi on ollut vaitonainen tekotavasta.

Erittäin raaka henkirikossarja

Veli-Matti Huohvanainen sai syytteet kolmesta murhasta Vantaan käräjäoikeudessa kevättalvella 2000. Hän kiisti murhasyytteet.

Huohvanainen myönsi syyllistyneensä kahteen pikaistuksessa ja mielenhäiriössä tehtyyn tappoon. Kolmas surma tapahtui Huohvanaisen puolustuksen mukaan tapaturmaisesti.

Suomen oloissa erittäin raaka henkirikossarja tapahtui Vantaan Rajakylässä 22. syyskuuta vuonna 1999.

Huohvanainen surmasi ampuma-aseella kaksi miestä Vantaan Viestitiellä liikehuoneistossa ja vielä myöhemmin pakomatkan aikana Hauholla pistimellä ruotsalaismiehen.

Uhrin pieni tytär oli paikalla

Ensimmäinen uhri oli tullut Veli-Matti Huohvanaisen liikehuoneistoon Viestitielle vaihtaakseen akun puhelimeensa. Hän oli paikalla 7-vuotiaan tyttärensä kanssa.

Puolustuksen mielestä Huohvanaisen harhat laukesivat, kun mies kumartui ja otti taskustaan tumman puhelimen, jota Huohvanainen luuli aseeksi. Tällöin hän ampui miestä päähän.

Toinen surma tapahtui myös liikehuoneistossa. Huohvanaisen mukaan surma oli vahinko. Ase laukesi, koska mies otti kiinni konepistoolista.

Hovioikeudessa puolustus totesi, että Huohvanaisen toiminta oli sekavaa jo ennen surmatekoja. Hän oli kokenut uhkaa ja epäillyt miehiä palkkatappajiksi tai heidän apureikseen. 

Surmien jälkeen Veli-Matti Huohvanainen yritti peitellä jälkiä polttamalla liikehuoneiston. Se ei kuitenkaan onnistunut. Kolmas uhri kuoli pakomatkalla Hauholla. Huohvanainen iski miestä kuolettavasti pistimellä keuhkoon, kun mies ei heti noussut autosta ulos.

Tunnetaan "Metsurina"

Rikollispiireissä ”Metsuri” -lempinimellä tunnettu Huohvanainen tuomittiin hovioikeudessa murhista elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Helsingin hovioikeus vapautti hänet elinkautisesta 2015.

Huohvanaisen vangitsemisoikeudenkäynti on perjantaina puoliltapäivin Vantaan käräjäoikeudessa.

Näin Andersson kertoi elämästään MTV:lle 20 vuotta sitten:

8:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.