Hurja näyte kunnosta – Kaisa Mäkäräinen porhalsi Suomen mestariksi

8:07
Kaisa Mäkäräinen oli viime vuonna Jari Isometsän erikoishaastattelussa – näin juttu kulki kahdelta legendalta!

Kaisa Mäkäräisen ankkuroima Kontiolahden Urheilijat voitti ylivoimaisesti naisten 3x3 kilometrin ampumajuoksuviestin Suomen mestaruuden Kontiolahdella.

Menestyksekkään ampumahiihtouransa keväällä päättänyt Mäkäräinen nähtiin nyt lopettamisensa jälkeen ensimmäistä kertaa numerolappu rinnassa ampumajuoksun merkeissä. Kunto oli yhä terästä: Mäkäräinen oli kilpailun suvereenisti nopein urheilija millään osuudella.

Mäkäräinen (0+2) käytti lenkkiinsä yhteensä aikaa 12.06,3 minuuttia, kun toiseksi nopeimmasta osuusajasta vastannut Imatran Urheilijoiden ensimmäinen kilpailija Elena Jyrkinen (0+6) viipyi matkalla 52,6 sekuntia enemmän.

Johanna Pykäläisen, Rieke Demaeyerin ja Kaisa Mäkäräisen muodostama Kontiolahden Urheilijat tuli maaliin ajassa 40.37,3 ja jätti toiseksi sijoittuneen Kontiolahden Urheilijoiden kakkosjoukkueen (Santra Säde, Nenna Lukkarinen ja Nastassia Kinnunen) 2.39 minuutin päähän.

Elena Jyrkisen, Kirsi Putilan ja Suomen ampumahiihtomaajoukkueesta tutun Venla Lehtosen Imatran Urheilijat oli kisan kolmonen, 14 sekuntia Kontiolahden Urheilijoiden kakkosjoukkuetta hitaampana.

Paineetta osallistuen

Mäkäräinen kertoi etukäteen olevansa ampumajuoksun SM-kisoissa mukana osallistumisen ilosta ilman odotuksia tai paineita.

– Juoksemassa olen itse asiassa käynyt ihan reilusti, koska se on niin helppo harjoitusmuoto. Pääasiassa olen mennyt mukavuusalueella. Tehoja ei ole tullut tehtyä kuin pari kertaa kesän aikana, Mäkäräinen sanoi ennakkoon tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja