Hurja lehtiväite: Meghanin ja Harryn henkilökunta kaikkosi Frogmore Cottagesta – palaako herttuatar Britanniaan enää ikinä?

6:52
Kirjailija Kaisa Haatanen arvioi brittihovin tilannetta Viiden jälkeen -ohjelmassa 14. tammikuuta

Brittilehti Daily Mailin saamien tietojen mukaan Sussexin herttuaparin Windsorin-kodin henkilökunta on irtisanottu tai siirretty hovissa muihin tehtäviin.

Huhumylly prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ympärillä käy edelleen kovilla kierroksilla.

Sussexin herttuapari ilmoitti 8. tammikuuta aikovansa vetäytyä taka-alalle kuninkaallisen perheen eturivistä ja asuvansa jatkossa myös Pohjois-Amerikassa.

Meghan lensi välittömästi Kanadaan, missä pariskunta oleskeli loppuvuodesta pidemmän aikaa ja palasi Britanniaan vasta juuri ennen ilmoitustaan. Parin kahdeksan kuukauden ikäinen poika Archie oli jo jäänyt Kanadaan lastenhoitajan ja Meghanin parhaan ystävän hoiviin.

Nyt brittilehti Daily Mail kertoo, että herttuaparin asunnon Frogmore Cottagen henkilökunta olisi lopettanut työnsä Harryn ja Meghanin palveluksessa.

Lehden lähteiden mukaan talon vakituiset työntekijät, talonmies ja siivooja, olisi siirretty muihin tehtäviin hovissa. Muulle tarvittaessa käytettävissä olleelle henkilökunnalle, kuten kokeille ja palvelusväelle, on puolestaan ilmoitettu, ettei heidän palveluksiaan enää tarvita Frogmore Cottagessa.

– Tämä tuli heille sokkina. Heille oli kunnia-asia työskennellä Frogmoressa, lähde sanoi Daily Mailille.

Lehden mukaan samalla alkoivat spekulaatiot siitä, tullaanko Kanadaan matkannutta herttuatar Meghania näkemään enää koskaan Britanniassa.

Herttuapari sai Frogmore Cottagen häälahjaksi kuningatar Elisabetilta. Pari teetti rakennukseen 2,4 miljoonaa puntaa, eli yli 2,8 miljoonan euron remontti, joka rahoitettiin veronmaksajien rahoista.

Kallis remontti onkin lehden mukaan yksi syy, miksi Harryn ja Meghanin päätös viettää jatkossa ainakin osa ajastaan Pohjois-Amerikassa – ja siten myös selvästi vähemmän aikaa Frogmoressa - on herättänyt Britanniassa närkästystä.

Myös prinssi Charlesin kerrotaan olevan erittäin loukkaantunut herttuaparin päätöksestä, sillä prinssi on lähteiden mukaan rahoittanut herttuaparin hulppeaa elämää sekä muun muassa heidän juuri remontoidun kotinsa Frogmore Cottagen sisustuksen "osoituksena rakkaudestaan".

– Ilmassa on erittäin paljon harmitusta, sillä prinssi Charles on tehnyt näin paljon auttaakseen rakasta poikaansa sekä ottaakseen miniänsä avosylin vastaan perheeseensä, kuninkaallisia lähellä oleva lähde kertoi hiljattain Daily Mailille

Harryn ja Meghanin saattaa jatkossakin maksaa miljoonia veronmaksajille. 

Tällä hetkellä herttuaparia saattaa paikasta toiseen vähintään kuusi viranomaista, ja joululomallaan heillä oli mediatietojen mukaan ympärillään parhaimmillaan jopa kymmenen poliisin ryhmä.

Vastaavien turvatoimien pyörittäminen maksaa vajaat 700 000 euroa vuodessa. Asiantuntijat ovat pohtineet, onko herttuapari ottanut tätä huomioon päätöksenteossaan ja mikä tärkeintä: kuka nämä kulut jatkossa maksaa, kun pari ilmoitti pyrkivänsä "taloudelliseen riippumattomuuteen".

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja