Herttuatar Meghan nosti äkkiä kytkintä Britanniasta ja jätti Harryn keskelle kriisiä – pakeni massiivista kohua Kanadaan

0:56
Harry ja Meghan ilmoittivat vetäytyvänsä taka-alalle kuninkaallisen perheen ytimestä

Daily Mailin tietojen mukaan herttuatar Meghan vietti kuuden viikon lomansa jälkeen Britanniassa vain pari päivää, ja pakeni massiivista kohua Kanadaan.

Sussexin herttuapari aiheutti Britanniassa massiivisen kohun keskiviikkoiltana, kun he ilmoittivat Instagram-tilillään vetäytyvänsä kuninkaallisista tehtävistään taka-alalle.

Pariskunta aikoo keskittyä jatkossa hyväntekeväisyystyöhön ja viettää osan ajastaan Pohjois-Amerikassa.

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn mukaan päätöstä suunniteltiin pidemmän aikaan, mutta hovin lähteiden mukaan kuningatar Elisabet ja koko muu ydinperhe sai tietää asiasta vasta tv-uutisia katsoessaan.

Ilmoitus aiheutti saarivaltiossa valtavan kohun, jota Meghan pakeni brittilehti Daily Mailin tietojen mukaan jo torstaina Kanadaan jättäen Harryn hoitamaan kriisitilannetta Britanniaan.

Herttuapari palasi kuuden viikon joululomaltaan Kanadasta vain kolme päivää aiemmin, ja joidenkin lähteiden mukaan hän ei ollut alun perin suunnitellutkaan viipyvänsä Britanniassa pitkään.

Tähän vaikuttaa varmasti myös se, että Daily Mailin tietojen mukaan herttuaparin kahdeksan kuukauden ikäinen poikansa Archie oli jätetty lastenhoitajansa kanssa Kanadaan.

Lehdessä spekuloidaankin, että Meghan saattaa jäädä Atlantin toiselle puolelle pidemmäksi aikaa.

Kuningatar Elisabetin, prinssi Charlesin ja prinssi Williamin on kerrottu raivostuneen tiedosta ja tavasta, jolla pariskunta asian, niin kutsutun "Megxitin" julkisti.

Yleensä kuningasperheen pienemmätkin muutokset neuvotellaan valmiiksi ja ne julkistetaan huolellisen ennakkosuunnittelun jälkeen.

Myös herttuatar Meghanin isä Thomas Markle riensi ilmoittamaan olevansa pettynyt, vaikka hän ei ole pitkään aikaan ollut puheväleissä tyttärensä kanssa.

Käytännössä herttuaparin päätös tarkoittaa sitä, että he luopuvat kuninikaallisista edustustehtävistään, joiden perusteella he ovat saaneet rahapalkkioita tähän asti.

Asiantuntijat kuitenkin arvelevat, että Harry ja Meghan voivat tienata jopa satoja miljoonia euroja, kun he ryhtyvät työskentelemään "tullakseen taloudellisesti riippumattomiksi" hovista. Parilla on arvioitu olevan myös kymmenien miljoonien suuruinen pesämuna.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja