Huoneistokeskus: asuntojen hintojen nousu seis

Huoneistokeskuksen tuorein Asuntokauppapuntari kertoo välittäjien uskovan, että hintojen nousu on pysähtynyt ja hinnat pysyvät ainakin lähikuukaudet paikoillaan. Joka seitsemäs Huoneistokeskuksen välittäjä uskoo hintojen laskevan. Asuntokauppojen määrän uskotaan pysyvän nykytasolla, mutta myyntiaikojen katsotaan pitenevän. Asunnonvaihdon yleisin syy on puntarin mukaan edelleenkin halu asumistason parantamiseen.

Hintojen alueellinen eriytyminen jatkui Huoneistokeskuksenkin kyselyn mukaan alkuvuonna koko maassa. Myös kasvukeskusten välille on alkanut muodostua eroja. Hintatasoon vaikuttaa paikkakuntien työllisyys- ja muut kehitysnäkymät. Huoneistokeskuksen mukaan pääkaupunkiseudun kaksiot kallistuivat kolmen kuukauden hintavertailussa yli 9 prosenttia. Muualla Suomessa hinnat nousivat eniten Kuopiossa ja Tampereella. Maltillista kehitys oli Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä.

Huoneistokeskuksen Asuntokauppapuntariin osallistui yli 370 välittäjää eri puolilta Suomea. Kehitystä arvioitiin toukokuusta elokuuhun 2000.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja