Hunajamarinoidut possunkyljykset ja ananaskerroskiisseli

Hunajamarinoidut porsaankyljykset (4 annosta)

  • 4 porsaankyljystä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita hunaja, öljy, soija, etikka ja rosmariini keskenään. Kaada marinadi kyljysten päälle ja anna maustua mielellään pari tuntia. Valuta marinadi pois ja aseta kyljykset uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Parsakaali-peruna gratiini (4 annosta)

  • 6 perunaa
  • 1 parsakaali
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuullota perunat ja parsakaalit voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kasvikset uunivuokaan ja kaada päälle ruokakerma. Paista 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ananaskerroskiisseli (4 annosta)

  • 5 dl vettä
  • 2 dl appelsiinimango- mehua
  • 1/2 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 ananas
  • 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Sekoita kylmä vesi, mehu, perunajauhot ja sokeri kattilassa. Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Kuori ananas ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Lisää ananaskuutiot kattilaan. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kiisseli. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike ja kokoa lasiin kerroksittain ananaskiisseliä ja vaniljavaahtoa.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat