Hunajainen broileri-siitakevokki ja karpalochutney 10.12.2001

Toim. Kati Nappa

Hunajainen broileri-siitakevokki

300 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
2 rkl öljyä
2 punasipulia
1 rasia siitakesieniä (tai muita sieniä 100-200 g)
1-2 hapahkoa omenaa
(1-2 tl currya)
suolaa, mustapippuria
1-2 dl vettä tai kanalientä (fondista tai kuutiosta)
1 ruukku rucolaa
2-3 rkl seesaminsiemeniä

1. Leikkaa kuoritut punasipulit ja omenat lohkoiksi.
2. Paloittele siitakesienien jalat pieneksi mutta jätä lakit isommiksi paloiksi.
3. Kuumenna öljy vokissa, lisää broileripalat ja paista hetki.
4. Lisää sienet ja sipulit ja jatka paistamista samalla sekoittaen. Voit halutessasi ottaa myös broileripalat välillä vokista pois).
5. Lisää lopuksi omenalohkot ja ripottele sekaan currya ja paista vielä hetki.
6. Kaada joukkoon vähän nestettä, mausta ja anna hautua noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä.
7. Ripottele pinnalle ennen tarjolle tuontia (paahdettuja) seesaminsiemeniä ja saksittua rucolaa. Tarjoa lisukkeeksi pastaa, riisiä tai perunoita.

Karpalochutney


1 l (n.600 g) karpaloita
1 dl vettä
350 g hillosokeria
3-5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 tl currya
1-2 rkl viini- tai balsamiviinietikkaa
1. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota hetki öljyssä. Lisää curry ja anna hautua hetken aikaa.
2. Kuori ja raasta inkivääri karkeaksi tai suikaloi se.
3.Kaada karpalot veteen ja kuumenna höyryäväksi.
4. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen.
5. Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä miedolla lämmöllä 5-10 min. välillä sekoittaen. Painele osa marjoista rikki kauhalla kattilan reunaa vasten.
6. Lisää sipuli-curry ja hauduta vielä noin 10min.
7. Mausta lopuksi viinietikalla.
8. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen purkittamista pieniin tölkkeihin. Karpalochutney maistuu broilerin ja joulukalkkunan sekä riistan kera ja sopii hyvin myös lahjaksi.

Lue myös:

    Uusimmat