Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hunajainen broileri-siitakevokki ja karpalochutney 10.12.2001

Julkaistu 10.12.2001 09:18

Toim. Kati Nappa

Hunajainen broileri-siitakevokki

300 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
2 rkl öljyä
2 punasipulia
1 rasia siitakesieniä (tai muita sieniä 100-200 g)
1-2 hapahkoa omenaa
(1-2 tl currya)
suolaa, mustapippuria
1-2 dl vettä tai kanalientä (fondista tai kuutiosta)
1 ruukku rucolaa
2-3 rkl seesaminsiemeniä

1. Leikkaa kuoritut punasipulit ja omenat lohkoiksi.
2. Paloittele siitakesienien jalat pieneksi mutta jätä lakit isommiksi paloiksi.
3. Kuumenna öljy vokissa, lisää broileripalat ja paista hetki.
4. Lisää sienet ja sipulit ja jatka paistamista samalla sekoittaen. Voit halutessasi ottaa myös broileripalat välillä vokista pois).
5. Lisää lopuksi omenalohkot ja ripottele sekaan currya ja paista vielä hetki.
6. Kaada joukkoon vähän nestettä, mausta ja anna hautua noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä.
7. Ripottele pinnalle ennen tarjolle tuontia (paahdettuja) seesaminsiemeniä ja saksittua rucolaa. Tarjoa lisukkeeksi pastaa, riisiä tai perunoita.

Karpalochutney


1 l (n.600 g) karpaloita
1 dl vettä
350 g hillosokeria
3-5 cm:n pala tuoretta inkivääriä 1. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota hetki öljyssä. Lisää curry ja anna hautua hetken aikaa. 2. Kuori ja raasta inkivääri karkeaksi tai suikaloi se. 3.Kaada karpalot veteen ja kuumenna höyryäväksi. 4. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. 5. Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä miedolla lämmöllä 5-10 min. välillä sekoittaen. Painele osa marjoista rikki kauhalla kattilan reunaa vasten. 6. Lisää sipuli-curry ja hauduta vielä noin 10min. 7. Mausta lopuksi viinietikalla. 8. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen purkittamista pieniin tölkkeihin. Karpalochutney maistuu broilerin ja joulukalkkunan sekä riistan kera ja sopii hyvin myös lahjaksi.


1 sipuli

2 rkl öljyä

2 tl currya

1-2 rkl viini- tai balsamiviinietikkaa








Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiMiksi lapsilisän maksu loppuu jo 17-vuotiaana? Kela vastaaSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Lisävuosia huonekaluille: Nappaa puusepän vinkit kotinikkaroijalle!Synnytyksen jälkeisestä ajasta liikkuu paljon väärää tietoa – "Ei oikeasti auta"Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Kela

    Miksi lapsilisän maksu loppuu jo 17-vuotiaana? Kela vastaa

  • Eilen17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen14:09
    Koti

    Lisävuosia huonekaluille: Nappaa puusepän vinkit kotinikkaroijalle!

  • Eilen11:12
    Synnytys

    Synnytyksen jälkeisestä ajasta liikkuu paljon väärää tietoa – "Ei oikeasti auta"