Hunajaglaseerattua sorsaa

  • 2 heinäsorsaa
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä

Leikkaa lintu paloiksi. Valmista rangoista sorsaliemi. Irroita koipilihat ja tee niistä mureke. Kypsennä fileet lastan päällä ja laita uuniin 200 °C, 10-15 min. Anna vetäytyä 5 min ennen leikkaamista.

Hunajaglace

  • sorsan paistolientä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl sorsalientä
  • rosmariinin lehtiä
  • merisuolaa
  • nokare voita

Laita kattilaan hunaja ja liemi, leikatut rosmariininlehdet ja voi ja keitä kunnes seos on siirappimaista. Levitä paistin pinnalle ohut kerros ja kuorruta kuumassa uunissa 250 °C 2 min.

Sorsaliemi

  • 2 sorsan rankaa
  • 1 porkkana
  • 1 shalottisipuli kuorineen
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 5 mustapippuria
  • 1 laakerinlehti

Huuhdo rangasta munuaiset (selässä) huolellisesti pois, ettei liemestä tule samea! Paahda rangat uunissa 200oC 15 minuuttia, lisää joukkoon kylmä vesi ja kiehauta. Kuori vaahto ja lisää muut aineet pilkottuina. Keitä 30 min ja siivilöi. Keitä vielä kasaan 1/3.

Mureke

  • 200 g sorsan koipilihaa (nahaton, luuton)
  • 100 g broilerin lihaa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 valkuainen

Sekoita liha, pippuri ja suola 10 sekuntia cutterissa, lisää valkuainen ja kerma kokoajan sekoittaen, tasaiseksi massaksi. Voitele kelmu voilla. Laita massa kelmun keskelle ja rullaa pötköksi. Rullaa kelmussa oleva massa vielä folioon. Kypsennä uunissa vesihauteessa n. 15 min. Jäähdytä ja paista voissa tarjolle.

Tyrnikastike

  • 1 dl tyrnimehua
  • 2 dl sorsalientä
  • 0,5 dl sokeria
  • 50 g voita
  • rosmariinia

Paahda sokeri, lisää muut aineet voita lukuun ottamatta. Keitä kokoon 30 %, poista rosmariinin oksa ja sekoita lopussa voi joukkoon.

Punaviinisipulit

  • 2 dl pikkusipulia kuorittuna
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl punaviiniä
  • sorsalientä 1 rkl
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • rosmariinia

Sulata sokeri, paahda kevyesti. Lisää voi, viini, liemi ja sipulit. Mausta. Keitä siirapiksi.

Lue myös:

    Uusimmat