Hunaja tuo helpotusta kesäisiin vaivoihin

Kauppojen hyllyt notkuvat kesäisin ihonhoitotuotteita mutta useimpien kaapissa on jo valmiiksi monikäyttöinen ja huokea tuote - hunaja.

Hunaja sekä suojaa että ravitsee ihoa. Hellepäivän jälkeen auringon polttamaa ihoa voi rauhoittaa hunajalla, mikä sisältää ihoa hoitavia entsyymejä. Sivele hunajaa punoittaviin ja kutiseviin kohtiin ja olo tuntuu paremmalta.

Kotikonstein kauniiksi

Useimmat kosmetiikkatuotteet sisältävät hunajaa tai mehiläisvahaa mutta oman kosteusvoiteen tekeminenkään ei ole vaikeaa. Kuumien kuukausien aikana iho kuivaa ja sitä voi helliä kotitekoisella rasvalla, minkä saa sekoittamalla muutama ruokalusikallisen hunajaa karite- eli sheavoihin. Useimmat luonnonkosmetiikkaan erikoistuneet ketjut myyvät karitevoita sellaisenaan.

Hunajaa voi käyttää myös ihon kuorintaan lisäämällä hunajan sekaan teelusikallisen sokeria. Kasvonaamion voi taas valmistaa sekoittamalla hunajaa, fariinisokeria, oliiviöljyä ja sitruunamehua keskenään. Levitä seos kasvoille ja anna vaikuttaa viitisen minuuttia.

Saunaan hunajapurkin kanssa

Mökkilomailijan luksusta on hunajasauna. Vaikka saunahunajaa on erikseen myytävänä, ajaa syötäväksi tarkoitettu, kiteytynyt hunaja saman asian. Ota löylyihin vaikkapa purkin pohjalle jääneet rippeet ja levitä hunaja iholle. Saunassa hunajan kiteet sulavat, sokerit alkavat imeä nestettä ja sen mukana kuona-aineet poistuvat. Tuloksena on pehmeä ihoa ja rentoutunut olo, sillä hunaja kuorii ihon pintasolukkoa ja parantaa verenkieroa.

Lue myös:

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat