Huippuviulisti Jaakko Kuusistolla todettiin aivokasvain – muusikko hakeutui lääkäriin lievien oireiden perusteella

Jaakko Kuusisto kertoo Facebook-tilillään, että hänen aivojensa oikeasta etulohkosta on löytynyt kasvain.

Huippuviulisti, säveltäjä ja kapellimestari Jaakko Kuusisto, 46, jakoi torstaina 23. heinäkuuta Facebook-tilillään päivityksen, jossa hän kertoo saaneensa diagnoosin aivokasvaimesta, joka on luultavasti pahanlaatuinen. Kuusisto kertoo päivityksessään kasvaimen sijaitsevan paikassa, johon on mahdollista päästä leikkauksen avulla käsiksi. Kuusiston leikkaus on muutaman viikon kuluttua. 

Kuusisto kertoo kokeneensa ennen diagnoosiaan kesän aikana lieviä oireita, kuten väsymystä, ärtymystä, lieviä päänsärkyjä sekä "ajoittaista sekoilua sanoissa". Oireiden perusteella Kuusisto kuitenkin hakeutui lääkärin pakeille viime viikolla, ja tutkimusten jälkeen diagnoosi oli selvillä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kirjoitan tämän päivityksen kahdesta syystä: en halua että epätarkat huhut kiertävät, sillä tästä seuraa nyt vähintään lyhyellä aikavälillä, ehkä pitkälläkin, keikkojen ja muiden töiden perumista joka näkyy eri puolilla. Ja toinen syy on tämä: ainoa asia josta osaan olla tällä hetkellä tyytyväinen on se, että tajusin (Maijan myötävaikutuksella) lähteä lääkäriin lievilläkin oireilla. Käykää ihmiset lääkärissä aina kun jotain ilmenee, Kuusisto kirjoittaa päivityksessään.

Kuusisto päättää kirjoituksensa toteamalla, että nyt on vain odotettava leikkausta sekä sen jälkeisiä tapahtumia. 

– Suuri kiitokseni ja arvostukseni myös Suomen terveydenhuollolle. En toistaiseksi keksi mitään mitä olisivat voineet paremmin tai nopeammin hoitaa. Omalta osaltani toivotan toisaalta vuoden 2020 syvimpään onkaloon mitä löytyy, tämän surkeampaa esitystä tuskin voisi olla, Kuusisto toteaa. 

Vuonna 2017 tasavallan presidentti myönsi Kuusistolle Pro Finlandia -arvomitalin. Kuusisto toimii tällä Oulun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja