Huippuvalmentajalla oli korona, osallistui silti Mestarien liiga -otteluun – vastustaja järkyttyi: "Asetti monet vaaraan"

Espanjalainen jalkapalloseura Valencia paheksuu sitä, että Atalantan päävalmentajalla Gian Piero Gasperinilla oli koronavirus, kun hän osallistui maaliskuussa joukkueiden väliseen Mestarien liigan otteluun.

Gasperini kertoi La Gazzetta dello Sportille tunteneensa olonsa sairaaksi jo päivää ennen Valencia-ottelua ja voineensa huonosti ottelupäivänä. Reilun viikon päästä tehty koronavirustesti oli vahvistanut hänellä tartunnan.

Valencia ilmaisee verkkosivuillaan olevansa yllättynyt siitä, että Gasperini osallistui joukkueiden väliseen otteluun "ilman varotoimenpiteitä", vaikka italialaisluotsi tiesi, että hänen kärsimänsä oireet voivat viitata koronavirukseen.

Valencian mukaan Gasperinin toimet, kun koronatartunta oli mahdollinen, olivat omiaan "asettamaan lukuisan määrän ihmisiä vaaraan" Valenciassa.

Valencia myös muistuttaa, että ottelu pelattiin suljettujen ovien takana tarkkojen turvatoimien puitteissa Espanjan terveysviranomaisten määräyksestä koronatartuntojen riskin pienentämiseksi. 

Italialaisseura Atalanta kukisti Valencian Espanjassa maalein 4–3 ja saavutti Mestarien liigan puolivälieräpaikan yhteistuloksella 8–4.

Lue myös:

    Uusimmat