Huippumuusikko Jaakko Salovaaran poika Aaron, 15, seuraa isänsä jalanjälkiä – julkaisi esikoissinglensä suomalaisen räppärin kanssa

Nuoresta iästään huolimatta Aaron Salovaara on tuottanut musiikkia myös muille. 

Huippusuositun tuottaja-muusikko Jaakko Salovaaran 15-vuotias poika Aaron Salovaara on seurannut isänsä jalanjälkiä musiikin parissa. Yläastetta käyvältä Aaronilta ilmestyi viime yönä esikoissingle Top it Off, jossa feattaajana kuullaan rap-artisti Brandon Bauer

Yhteistyö syntyi, kun Brandon oli ollut tekemässä töitä perheen kotistudiolla. 

– Olin tehnyt biisin ja päätin soittaa sen Brandonille. Hän piti siitä ja halusi kirjoittaa siihen sanat. 

Aaronin elämässä musiikki on ollut aina läsnä. Ala-asteen ikäisenä hän innostui rumpujen ja pianon soitosta. Vuosien varrella pöytälaatikkoon on kertynyt myös yhteisiä biisejä isän kanssa, joita ei ole tosin tehty niin vakavalla otteella.

– Olen aina kuunnellut rap-musiikkia. Vuosi sitten aloin kiinnostua musiikin tekemisestä ja aloimme tehdä isän kanssa yhdessä biittejä. Siitä se lähti sitten kehittymään, Aaron kertoo MTV Uutisille. 

Aaron on innostunut myös itse viime aikoina räppäämisestä.

– Kavereiden kanssa omaksi iloksi sitä tehdään. Vielä ei ole sen aika, että sitä kuultaisiin omissa biiseissäni. 

Nuoresta iästään huolimatta Aaron on ehtinyt toimia tuottajana jo muillekin artisteille. Viime vuonna ilmestyneen Seksikkään-Suklaan  ja Dosdelan yhteissingle Mitä Sä Flexaat on isän ja pojan yhdessä tuottama. 

– Kyseisestä biisistä oli tehty jo aiempi versio, josta päätetiin isän kanssa tehdä remix. Lopulta meidän versiomme päätyi biisiin. 

Isältä tukea

Aaronin isä, artistinimeltään JS16 aloitti musiikkiuransa poikansa tavoin nuorena, 16-vuotiaana. Hän on toiminut muun muassa Daruden ja Bomfunk MC's -yhtyeen tuottajina. Lisäksi hän kuului 2000-luvun alun suosittuun Dallas Superstars -kokoonpanoon. Salovaara tuottaa edelleen tämän hetken huippunimille, sekä keikkailee edelleen myös festareilla. 

Aaron uskoo, että hänen isänsä musiikkitaustalla on pelkästään positiivisia vaikutuksia hänen tulevaisuuden suunnitelmiinsa. 

– Häneltä on saanut paljon apua ja tukea musiikissa. Into tekemiseen on lähtenyt itsestäni, mutta hän on aina kannustanut siinä. 

Aaron on päässyt kokemaan myös pienen ripauksen siitä, miltä tuntuu olla soittamassa musiikkia tuhatpäisen yleisön edessä. 

– Oltiin pari vuotta sitten koko perhe Weekend-festareilla, kun isä soitti siellä. Olin kerran myös lavalla seuraamassa keikkaa. 

Skeittausta ja jalkapalloa harrastava Aaron tähtää siihen, että tulevaisuudessa hän voisi tehdä uran muusikkona. 

– Isäni on sanonut, että kun tarpeeksi yrittää ja tekee paljon töitä, niin jossain vaiheessa pääsee tavoitteeseen. 

Pelkän musiikin varaan nuori mies ei aio kuitenkaan tulevaisuuttaan laittaa. 

– Tärkeintä on käydä nyt koulut ja päästä lukioon, jotta tulevaisuudessa olisi paljon eri vaihtoehtoja, hän toteaa. 

 Kuuntele kappale tästä



Lue myös:

    Uusimmat