Jaakko Salovaara Idols-finalisteille: Pysykää nöyrinä!

Idols-finalistit saivat tänään keskiviikkona huippuopetusta musiikkituottaja Jaakko Salovaaralta. Kalle paljasti luottavansa maneereihinsa, kun nelikko pohti omia vahvuuksiaan kisassa.

Neljä jäljellä olevaa Idols-finalistia pääsi tapaamaan JS16-taiteilijanimellä musiikkia tekevää ja tuottavaa Jaakko Salovaaraa. Oppitunnin aikana finalistit pohtivat Jaakon kanssa kansainvälisiä listahittejä ja sitä, mikä niiden syntyyn vaikuttaa.

– Olen sitä mieltä, että koko homma on ennen kaikkea ryhmätyötä ja asioiden on vain loksahdettava kohdalleen. Täytyy olla hyvä biisi, hyvä artisti ja levy-yhtiön ihmisten on vietävä sitä innoissaan eteenpäin. Myös ulkomaiset yhteistyökumppanit ovat tärkeitä, Jaakko painotti kilpailijoille.

Oman musiikkiuransa jo 16-vuotiaana aloittanut Salovaara muistutti finalisteja siitä, että he ovat vasta uransa alkutaipaleella.

– Kannattaa keskittyä studiossa alkuun siihen, että syntyy uskottavaa musiikkia. Tarvitaan paljon ahkeruutta, kärsivällisyyttä ja nöyrää fiilistä tehdä tätä hommaa.

– Tämän kilpailun aikana olisi tärkeää, että miettisitte omia vahvuuksianne suhteessa muihin kilpailijoihin. Kisan jälkeen pitää sitten miettiä omia vahvuuksiaan suhteessa muihin suomalaisiin artisteihin ja pyrkiä tehostamaan niitä, Jaakko ohjeisti.

Vaihtakaa ajatuksia muiden kanssa

Kilpailijoita kiinnosti muun muassa musiikkivideoiden merkitys artistin elämässä sekä tuottajan rooli musiikin tekemisessä.

– Uskoisin, että on helpompi työskennellä tuottajan kanssa, joka on mukana siinä tekemisessä, Pete pohti.

– Varsinkin omille biiseille tulee välillä niin sokeaksi. On todella tarpeellista, että joku täysin ulkopuolinen on vieressä. Silloin pääsee paljon parempaan lopputulokseen, Kalle komppasi.

Myös Salovaara oli rokkareiden kanssa samaa mieltä.

– On hyvä vaihtaa ajatuksia myös muiden kanssa, niin saa erilaista näkökulmaa siihen hommaan, hän myötäili.

Samalla hän painotti myös musiikkivideoiden merkitystä artistin elämässä.

– Musiikkivideoilla pystyy kertomaan paljon enemmän. Niiden kautta voidaan vaikuttaa omaan imagoon ja siihen, mitä halutaan kertoa. Kannattaa itse myös olla mukana ideoimassa videota ja kertoa omista ajatuksistaan.

Kalle: Maneerit ovat vahvuuteni!

Oppitunnin päätteeksi Jaakko kehotti kilpailijoita vielä pohtimaan omia vahvuuksiaan muihin kilpailijoihin nähden.

– Minä olen ainut tyttö tässä kisassa. Se ei vielä tähän mennessä ole ollut vahvuus, mutta ehkä se on nyt, Anna aloitti.

Pete piti omana vahvuutenaan monipuolisia biisivalintoja sekä kykyä laulaa erilaisia lauluja. Myös Koop oli samoilla linjoilla pihtiputaalaisen kanssa.

– Haluan näyttää, etten ole mikään yhden jutun tyyppi. Se myös osoittaa, että levystäni tulisi monipuolinen, jos saan joskus levytyssopimuksen, Pete totesi.

– Olen yrittänyt laulaa erilaisia biisejä ja testannut mikä sopii ja mistä ihmiset tykkäävät, Koop jatkoi.

– Minä taas olen ollut enemmän uskollinen sille omalle tyylilleni enkä ole hyppinyt laidasta laitaan. Sekin on vahvuus, eikä ainakaan tule yllätyksenä, mitä levyni sisältää, Anna hymyili.

Kallelta puolestaan löytyi pidempi lista vahvuuksia.

– Tietääkseni lauleskelen melko puhtaasti, ettei useasti mene nuotin vierestä. Minulla on kantava ääni, jossa on monenlaista väriä. Lisäksi on niitä maneereita, joita pystyy hyödyntämään tyylikkäästi, jos käyttää niitä oikein, rokkari luetteli.

Kokeilemalla löytyy oma tyyli

Idols-finalistien taivalta säännöllisesti television välityksellä seuraava Jaakko totesi oppitunnin jälkeen, että jäljellä olevista finalisteista nousee esiin paljon vahvuuksia.

– Siellä on taitavia laulajia, hyviä esiintyjiä sekä persoonallisia artisteja, Salovaara luetteli.

– Tämän viikon teema on joillekin hyvä ja joillekin huono juttu. Siinä varmasti pääsee erottumaan joukosta.

Tunnin opetustuokiosta Jaakko toivoi olevan hyötyä finalisteille.

– Esille tuli sellaisia näkökulmia, mitä he voivat miettiä myöhemmin. Tämä on hieno mahdollisuus päästä aloittamaan uraa. Kannattaa vain hyödyntää kaikki, mitä tästä pystyy saamaan irti, Jaakko mainitsi.

– He ovat vasta aloittamassa uraansa, joten heidän tyylinsä kehittyy, muuttuu ja löytyy niitä omia juttuja. Kannattaa varmasti kokeilla kaikenlaista, niin voi löytyä jopa sellaista, mitä ei ole koskaan osannut ajatellakaan, hän jatkoi.

Pitkään omaa uraansa luoneena Jaakolla oli myös vinkki kilpailijoille, miten pitää jalat maassa, kun menestys tulee yhtäkkiä.

– Kannattaa pohtia asioita monelta kantilta. Täytyy muistaa pitää mieli nöyränä ja pyrkiä tekemään sitä työtä niin hyvin kuin pystyy, hän neuvoi.

Teksti: Sanna Jokinen/MTV3

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat