Huippumallit piinkovina bisnesnaisina – näin he ovat onnistuneet

Huippumallit ovat osoittaneet vuosien saatossa, ettei catwalk-näytösten halutuimpien mallien joukkoon lukeutuminen merkitse sitä, etteikö älli riittäisi uraan menestyneenä bisnesnaisena.

Useat vuosien saatossa catwalkeilla tutuksi tulleet huippumallit ovat menestyneet mallinuran ohella suunnittelijoina. Entuudestaan tunnettujen kasvojen on onnistunut luoda jopa miljoonien eurojen arvoisia muoti-imperiumeja, joissa näkyy heidän suunnittelunsa tuloksia.

Heidi Klum

Huippumalli Heidi Klum, 38, on menestynyt muotisuunnittelijana vuosien saatossa. Klum on suunnitellut kenkiä arvostetulle Birkenstock-brändille, koruja Mouawad-korumerkille sekä vaatemalliston Jordachelle. Klum on suunnitellut naisten vaatteiden lisäksi myös miestenvaatteita saksalaiseen postimyyntikatalogiin.

Klum on ollut mukana myös hajuvesibisneksessä. Huippumalli on suunnitellut Heidi Klum ja Me -nimiä kantavat hajuvedet. Kosmetiikkateollisuus on saanut osansa Klumin panoksesta myös meikkien muodossa. Huippumalli oli vahvasti vaikuttamassa The Heidi Klum Collection -nimeä kantaneen meikkisarjan suunnittelussa Victoria's Secret -alusvaatemerkille.

Klumin suunnittelutyötä arvostetaan maailmalla. Muun muassa huippumallin suunnittelemasta 16 osaisesta korukokoelmasta peräti 14 osaa myytiin loppuun hieman yli puolessa tunnissa internetissä. Klumin suunnittelemia uima-asuja on nähty peräti arvostetun Sports Illustrated -lehden sivuilla.

Kate Moss

Huippumalli Kate Moss, 38, on suunnitellut laukkumerkki Longchampille ensi syksynä myyntiin tulevan laukkumalliston, joka on osoitus Mossin menestyksestä myös muotisuunnittelun saralla. Mossin yhteistyö Longchampin kanssa alkoi vuonna 2010.

Mossin ensimmäinen kokeilu muotisuunnittelun saralla nähtiin vuonna 2007. Tuolloin huippumalli suunnitteli suositulle brittiläiselle Topshop-ketjulle oman vaatemallistonsa. Vaatteiden lisäksi mallistossa oli paljon asusteita kuten laukkuja, kenkiä ja vöitä.

Moss on vaikuttanut myös kosmetiikkateollisuuden alalla. Coty-brändin kanssa yhteistyössä Kate Moss lanseerasi nimittäin suunnittelemansa hajuveden.

Victoria Beckham

Muotisuunnittelija Victoria Beckham, 38, on noussut vuosien saatossa tyyli-ikoniksi ja kuvauksiin himotuksi malliksi. Beckham teki debyyttinsä catwalkilla Maria Grachvogelin muotinäytöksessä Lontoon muotiviikoilla vuonna 2000. Alunperin laulajana uransa julkisuudessa startannut suunnittelija on saavuttanut arvostetun muotisuunnittelijan aseman.

Erityisesti farkkujen suunnittelusta innostunut Beckham suunnitteli vuonna 2003 farkkumalliston Rock & Republic -brändille. Sittemmin projektista innostunut suunnittelija on jatkanut työtään oman dvb Style -brändinsä nimissä. Mallistoon kuuluu erilaisia farkkuja.

Myöhemmin Beckham on lanseerannut dvb Eyewear -nimisen aurinkolasimalliston. Beckham on suunnitellut myös japanilaiselle Samantha Thavasa -brändille laukkumalliston.

Kosmetiikkateollisuus on vetänyt myös Beckhamin mukanaan. Intimately Beckhamiksi nimetty hajuvesi saatiin markkinoille vuonna 2007. Sittemmin Beckhamin meikkimallisto V-Sculpt lanseerattiin Tokiossa.

Beckhamia arvostetaan muotipiireissä luunkovana ammattilaisena. Tiukasta tyylitajustaan tunnetun Beckhamin muoti-imperiumin on arvioitu myyvän tuotteita kymmenien miljoonien eurojen edestä vuosittain.

Elle Macpherson

Australialainen huippumalli Elle Macpherson, 48, on niin ikään laajentanut osaamistaan catwalkeilta esirippujen tuolle puolen.

Macpherson on menestynyt vaatesuunnittelijana niin bisnesvaatteiden kuin alusvaatteidenkin kohdalla.

Menestys vaatesuunnittelun puolella herätti sittemmin Macphersonin mielenkiinnon kosmetiikkatuotteita kohtaan. Sittemmin Macpherson on suunnitellut oman The Body-ihonhoitotuotemallistonsa

Dita von Teese

Burleskitaiteilijana kenties parhaiten tunnettu kurvikas kaunotar, Dita von Teese, 39, on vakiinnuttanut paikkansa sekä catwalk-mallina että muotisuunnittelijana.

Von Teese on suunnitellut naisten alusvaatteita, jotka ovat saaneet paljon huomiota. Kurvikkaita malleja suosivan von Teesen terveet arvot ovat näkyneet catwalkilla selkeinä.

Myös von Teese on innostunut vaatteiden ohella meikeistä. Von Teesen lanseeraama Classics-niminen meikkimallisto mukailee mallin voimakasta omaa tyyliä.

Rosie Huntington-Whiteley

Victoria' Secret -alusvaatemerkin mallina tunnettu englantilainen Rosie Huntington-Whiteley, 25, on vasta päättänyt kokeilla siipiään muotisuunnittelun saralla. Ei liene yllätys, että kaunotar suunnittelee juuri alusvaatteita, sillä hänet on totuttu näkemään nimenomaan alusvaatteissa catwalkilla.

Huntington-Whiteley on vastikään suunnitellut alusvaatemalliston Marks & Spencer -brändille. Tähän asti mallina vaatteiden kanssa tekemisissä ollut huippumalli on kertonut olevansa hyvin mielissään uudesta aluevaltaukseensa ja odottaa työnsä hedelmiä innolla.

Bar Refaeli

Victoria's Secret -alusvaatemerkin vakiomalli Bar Refaeli, 26, päätti vain tovi sitten kokeilla riittävätkö hänen rahkeensa suunnitteluun.

Huippumalli ei kuitenkaan tarttunut suunnitteluhaaveisiinsa aivan tavanomaisesta näkökulmasta. Refaeli suunnitteli nimittäin vastikään miesten alusvaatemalliston Under.Me -vaatemerkille.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja