Huippukokki Michael Björklund hemmottelee matkailijaa pohjoismaisilla mauilla

Maarianhaminassa sijaitseva ÅSS Segelpaviljongen tarjoaa konstailematonta ruokaa merihenkisessä ympäristössä, josta on karsittu liika trendikkyys pois. Huippukokki Michael Björklundin luotsaama ravintola on keskittynyt puhtaisiin ja pohjoismaisiin makuihin, jotka lumoavat vierailijan hetkessä.

Michael Björklund aloitti ruoanlaittopuuhat 12-vuotiaana. Suomalaisille Strömsö-ohjelmasta tuttu huippukokki varttui alalla työskentelevien vanhempien ansiosta keittiössä. 16-vuotiaana Björklund aloitti opinnot kokkikoulussa, ja sen jälkeen mies on viettänyt kaiken aikansa hellan ääressä.

– Pidän työstäni ja teen töitä koko ajan. Jos haluaa menestyä tällä alalla, pitää tehdä ruokaa ja syödä paljon. Suuresta vatsastani on hyötyä, Björklund naureskelee.

Kovan työn tuloksena menestys ei ole jäänyt vain haaveeksi. Mies on voittanut Vuoden kokki -tittelin sekä Suomessa että Ruotsissa. Lisäksi hän on sijoittunut viidenneksi Bocouse d'Or -maailmanmestaruuskilpailuissa.

Herkkuja paikallisista raaka-aineista

Työskenneltyään kymmenen vuotta göteborgilaisravintoloissa, Björklund perusti oman firman ja ryhtyi pyörittämään Maarianhaminan ÅSS Segelpaviljongenia, Ahvenanmaan vanhinta ravintolaa, joka sijaitsee aivan meren rannassa.

– Ruoka on tehty paikallisista raaka-aineista ja teemme kaiken alusta asti itse. Saamme viljelijöiltä perunaa, tilliä, persiljaa, porkkanoita, rucolaa, lollo rosso -salaattia, Björklund luettelee.

Ravintolan ruoka on Björklundin mukaan yksinkertaista ja puhdasta, eikä missään nimessä liian trendikästä – lautaselta näkee heti, mitä on tarjolla. Kokin suosimat pohjoismaalaiset maut näkyvät myös hänen kuuluisassa ahven-annoksessaan.

– Paistan ahvenen voissa, ja tarjoan sen kanssa kastiketta, jossa on rapuja. Lisäkkeenä on perunamuusia, jossa on voita ja kermaa. Lisänä on tilliä sekä muun muassa porkkanoita.

Lue myös:

    Uusimmat