Huimat voitonjuhlat! Lukas Hradecky muistelee poliisisaattuetta: "Alkoholi laskenut verestä, niin alan muistaa"

Lukas Hradecky:"Englannistakin oli kyselyitä" 1:56

Saksan cup-mestaruuden Eintracht Frankfurtin paidassa voittanut Lukas Hradecky paljastaa kotiintulon olleen upeampi kokemus kuin itse voitto-ottelu. Kymmenettuhannet ihmiset ottivat joukkueen vastaan.

Cup-voitto oli Hradeckylle hänen sanojensa mukaan heittämällä paras kokemus jalkapallon parissa. Itse peli ei edes nouse maalivahdin kokemuksissa ykköseksi, vaan tapahtumat sen jälkeen, kun Frankfurtin joukkueelle järjestettiin kotiintuloparaati.

– Avoautot hakivat meidät lentokentältä ja liikenne oli pysäytetty. Poliisit saattueessa vilkuttelivat meille. Vastassa oli kymmeniä tuhansia ihmisiä, Hradecky kuvaa MTV Sportille Huuhkajien maajoukkueinfossa.

– Meillä oli finaalista edellisvuodesta kokemus, joten tiedettiin, mitä odottaa loppuottelulta. Ehkä siinä oli salaisuutemme, Hradecky sanoo 3-1-voittopelistä Bayern Müncheniä vastaan.

Miltä saavutusta tuntuu muistella nyt pari viikkoa myöhemmin?

– Nyt kun alkoholi alkaa laskea verestä, niin alan muistaa, mitä on tapahtunut ja saavuttanut. Juhlat jatkuivat pitkään ja ne olivat ansaitut, Hradecky naurahtaa.

Kuinka suomalainen ja saksalainen juhlimiskulttuuri eroaa toisistaan?

– Suomen saunakulttuurissa juhlinta jatkuu pidempään. Saksassa taas ei vedetä edes paria päivää putkeen. Vain meikäläinen jatkoi samoilla silmillä cupin jälkeen.

Nappikauden Frankfurtissa pelannut Hradecky siirtyy ensi kaudesta alkaen viisivuotisella sopimuksella Leverkuseniin. Paluu arkeen koittaa jo tiistaina, kun Suomi kohtaa tiistaina Romanian. 

– Ammattimaisesti hoidetaan nämä pari matsia vielä, Hradecky sanoo.

Lue myös: