Huima F1-siirto viritteillä – Saksalaissivusto: Fernando Alonso syrjäyttämässä toisen mestarikuskin

F1 ensi kertaa Miamiin, asiantuntijamme ennakoivat spektaakkelia 8:48
F1-sirkus rantautuu tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa Miamiin.

Saksalaissivusto F1-Insiderin mukaan Fernando Alonso saattaa korvata Sebastian Vettelin Aston Martinilla. Vettelin motivaatio jatkaa ajamista on kyseenalaistettu, kun taas espanjalaiskuski aikoo pysyä formuloissa vielä vuosia.

Juuri nyt F1-sarjan kuskimarkkinoilla tuntuu olevan enemmän vilskettä kuin vuosiin. Viimeisin huhu vie Fernando Alonsoa, 40-vuotiasta espanjalaismestaria, toiseen talliin Alpinen riveistä.

Alonson uskotaan olevan erittäin kiinnostava kuljettaja Aston Martinin omistajan Lawrence Strollin silmissä. Strollin kerrotaan suunnittelevan oviedolaisen palkkaamista nykyisen kisakuskin Sebastian Vettelin korvaajaksi.

Asiasta uutisoi saksalaissivusto F1-Insider.com.

34-vuotiaan Vettelin motivaatio jatkaa F1-kuskina on kyseenalaistettu useasti alkukauden aikana. Villeimpien spekulaatioiden mukaan nelinkertainen saksalaismestari saattaisi lyödä ajohanskat naulaan jopa kesken kauden.

Yhä F1-varikon parhaimmistoon lukeutuva Alonso puolestaan on ilmoittanut halustaan ajaa vielä pitkään rata-autoilun kuninkuusluokassa.

– Kaksi tai kolme vuotta. Jos se tapahtuu Alpinella, niin hyvä. Jos jossain muualla, sekin on ihan okei. Se selviää kyllä, luultavasti aloitan keskustelut kesällä, Alonso kertoi aiemmin tällä kaudella.

Sekä Alonson että Vettelin sopimukset omissa talleissaan umpeutuvat tämän kauden lopussa.

Alonson jatkamista Alpinella mutkistaa 21-vuotiaan testikuljettajan Oscar Piastrin lupaava tulevaisuus. F1-insiderin mukaan hallitsevaa F2-mestaria pidetään tallissa hiomattomana timanttina, eikä hänen managerinsa Mark Webber halua asiakkaansa tyytyvän varakuskin rooliin enää ensi kaudella.

– Ei ole vielä paineita löytää hänelle kuskipaikkaa. Mutta painetta tulee varmasti kesäkuussa, Alpinen tallipäällikkö Otmar Szafnauer myönsi.

Myös Williamsin on kerrottu olevan kiinnostunut Piastrista, joka voitti sekä F2- että F3-sarjojen mestaruudet tulokaskaudellaan.

Aston Martinilla tuulee Vettelin lähtöspekulaation ohella muutenkin. Autovalmistajan toimitusjohtaja Tobias Moers irtisanoutui tai sai potkut tehtävästään. Moersin kerrotaan riitaantuneen yhtiön hallituksen ja F1-tallin omistajan Lawrence Strollin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat