Mercedes-tähti Lewis Hamiltonilta voimakas ulostulo Yhdysvalloissa – "En voi jättää huomiotta"

F1 ensi kertaa Miamiin, asiantuntijamme ennakoivat spektaakkelia 8:48
F1-sirkus rantautuu tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa Miamiin.

Mercedeksen F1-kuski Lewis Hamilton on ottanut viime vuosina kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Mies on päättänyt nyt ilmaista näkemyksensä aborttioikeudesta käytävään keskusteluun.

Politico-lehti kertoi tiistaina, että sille vuodetun lakiluonnoksen mukaan Yhdysvaltain korkein oikeus aikoo kumota tunnetun Roe v. Wade -päätöksen, joka takaa kaikille yhdysvaltalaisille naisille oikeuden aborttiin.

Hamilton valmistautuu tällä hetkellä Yhdysvalloissa Miamin GP:hen. Seitsenkertainen maailmanmestari kommentoi tilannetta Instagram Storiesissa.

– Rakastan Yhdysvaltoja, mutta en voi jättää huomiotta sitä, mitä tapahtuu nyt ja sitä mitä jotkut hallinnossa yrittävät tehdä täällä asuville naisille. Kaikilla pitäisi olla oikeus valita, mitä he tekevät vartalolleen. Tuota mahdollisuutta ei saa viedä pois, kirjoitti Hamilton ja kertoi, miten ihmiset voivat tukea aborttioikeuden puolesta taistelevia tahoja.

F1-toimittaja Jennie Gow on julkaissut Twitterissä kuvankaappauksen Hamiltonin päivityksestä.

– Vahva viesti Lewis Hamiltonilta tänään. Meillä on F1-sarjassa mahtavia äänitorvia, jotka ovat nyt valmiita puhumaan asian puolesta, kehui Gow.

Katso twiitti alta.

Lue myös:

    Uusimmat