Huikeat kuvat pojasta, joka on kasvanut jaguaarien kanssa – 12-vuotias Tiago ui ja leikkii kissapetojen kanssa

Maailmalla leviää viraalihitiksi muodostunut käsittämätön kuva pojasta, joka ui laguunissa jaguaaria halaillen. Poika on 12-vuotias brasilialainen Tiago Silveira, ja tällainen on hänen tarinansa.

Kuva on niin uskomaton, että ihmiset ympäri maailmaa ovat epäilleet sen autenttisuutta. Mutta tilanne on täysin aito, vakuuttaa poika itse BBC Brasilialle.

– Jotkut kaverinikin sanovat, että kuva on väärennetty, mutta monet muut tykkäävät siitä ja haluaisivat myös tutustua jaguaareihin.

– Minusta on kiva näyttää jotain kokemuksestani sellaisille, joilla ei ole ollut yhtä hyvää tuuri kuin minulla, Tiago Silveira sanoo.

"Hän tietää, miten käyttäytyä"

Tiagon vanhemmat, Leandro Silveira ja Anah Jacomo, ovat biologeja, jotka työskentelevät omistamassaan jaguaarireservaatissa.

Keskuksen päätavoitteena on tutkia ja suojella jaguaaria, joka on Etelä-Amerikan suurin kissaeläin.

– Poikani syntyi jaguaarien keskellä ja oppi tulemaan niiden kanssa toimeen ihan vauvasta pitäen. Totta kai me asetamme hänelle rajoituksia ja valvomme sitä, mitä hän jaguaarien kanssa tekee, mutta hän itse tietää miten käyttäytyä. Se tulee häneltä luonnostaan, Tiagon isä Leandro sanoo.

– Jaguaarit ovat osa hänen jokapäiväistä elämäänsä, eikä tässä ole mitään kummallista, hän lisää.

"Rakastan ja kunnioitan niitä"

Kun Tiago syntyi, hänen vanhempansa olivat vastuussa neljästä jaguaarinpennusta. He matkustivat pentujen kanssa pakettiautolla ja syöttivät niitä tuttipullolla.

Tiago tuntee itsensä etuoikeutetuksi saadessaan kasvaa kissapetojen kanssa.

– Rakastan ja kunnioitan niitä. Olen aina tykännyt auttaa vanhempiani jaguaarien hoitamisessa.

Leandro-isä kertoo opettaneensa pojalleen kaiken, mistä hän luennoi suurelle yleisölle kohtaamisesta jaguaarin kanssa.

– Jaguaarit reagoivat meidän käyttäytymiseemme, ja siksi on tärkeää kunnioittaa niitä. Niiden ruumiinkieli kyllä paljastaa, jos ne eivät halua sinun lähestyvän, Leandro Silveira sanoo.

Turvallisuussäännöt ovat selvät

Tiagon äiti Anah puolestaan kertoo, ettei poika ole koskaan ollut minkäänlaisessa vaaratilanteessa jaguaariystäviensä kanssa. Ja vaikka vanhemmat luottavat poikaansa, eivät he koskaan jätä häntä yksin jaguaarien kanssa.

– Olemme aina olleet hyvin varovaisia niin jaguaarien kuin muidenkin eläinten kanssa. Turvallisuussääntömme ovat hyvin selkeät, äiti kertoo.

– Jaguaarit eivät ole sosiaalisia eläimiä, mutta ne luovat ihmisten kanssa elinikäisiä kiintymyssuhteita.

Eläinreservaatti, jonka Tiegon vanhemmat omistavat, on noin 50 hehtaarin kokoinen. Alueelle ei päästetä ihmisiä jaguaarien suojelemiseksi.

Reservaatin menoista 95 prosenttia maksetaan pariskunnan omista rahoista ja loput lahjoituksilla. Tällä hetkellä alueella asuu 14 jaguaaria, joista 4 on pentuja.

Arki erossa perheestä ja jaguaareista

Tänä vuonna Tiago on kuitenkin joutunut elämää erossa rakkaista jaguaareistaan, koska hän muutti osavaltion pääkaupunkiin käydäkseen yläastetta.

– Se on minulle vaikeaa, koska olen elänyt niiden kanssa pienestä pitäen. Aina kun pääsen kotiin, tunnen, että jaguaaritkin ovat kaivanneet minua. Ne leikkivät kanssani eri tavalla, Tiago sanoo.

– On ihanaa, että rakkaus ja kiintymys ovat molemminpuolista.

Viraalihitiksi muodostunut uimakuva on otettu marraskuun puolivälissä, kun Tiago oli vapaapäiviä viettämässä vanhempiensa luona.

– Haluan olla biologi niin kuin isä ja äiti. Me yritämme pelastaa jaguaarit ja minä haluan jatkaa taistelua niiden puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat