Huijaa aivojasi – näin jälkiruoka maistuu makeammalta!

Tuoreen tutkimuksen mukaan tietynlaisten ruokailuvälineiden käyttö vaikuttaa siihen, miltä ruoka maistuu.

Hienoilla pöytähopeilla syöminen saa jälkiruoan maistumaan herkullisemmalta kuin muovihaarukalla syötynä, paljastaa Oxfordin yliopiston tekemä tutkimus. Osallistujat, jotka napostelivat herkkunsa suuremmilla ja painavammilla välineillä, kertoivat lisäpainon saaneen ruoan maistumaan makeammalta.

Samaisessa tutkimuksessa huomattiin, että juuston syöminen veitsellä sai herkun maistumaan melkein 28 prosenttia suolaisemmalta kuin hammastikun nokasta syötynä.

Erään tutkimuksen tekijän, Vanessa Harrarin, mukaan tutkimustulokset voisi selittää sillä, että ihmisten menneet ruokailukokemukset opettavat aivot yhdistämään tiettyjen ruokailuvälineiden käytön eri makuihin.

Lähde: Men's Health

(MTV3)

LUE MYÖS:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja