Myös Huawei mukaan virtuaalimaailmaan – lasit myyntiin vielä tänä vuonna

Virtuaalimaailma on nostattanut päätään viime vuosina paljon. Eri valmistajat ovat esitelleet niin älypuhelimien kanssa toimivia virtuaalilaseja kuin itsenäisiä virtuaalilaseja. 360 asteen kamerat kuuluvat myös monien valmistajien tuotekategoriaan. Nyt Huawei on hypännyt mukaan virtuaalimaailmaan esittelemällä ensimmäiset virtuaalilasit, jotka toimivat yhdessä uusien Huawei P9 -älypuhelimien kanssa.

Huawei piti Kiinassa esittelytilaisuuden, jossa se esitteli P9-puhelimet kiinalaisille. Samalla yhtiö julkisti Huawei VR -virtuaalilasit, jotka suuntaavat markkinoille tämän vuoden aikana – mahdollisesti vielä tämän neljänneksen aikana. Asiasta uutisoi AndroidAuthority.

Yhtiön virtuaalilasit ovat hyvin tavanomaiset ja muistuttavat paljon esimerkiksi Samsungin Gear VR -laseja. Huawei VR tarvitsee toimiakseen Huawei P9- tai P9 Plus -älypuhelimen, johon se kiinnittyy USB Type-C -portin kautta.

Virtuaalilasien heikko kohta on tällä hetkellä heikko tarkkuus. Vaikka Full HD- tai QHD-näyttö riittää mainiosti älypuhelimen peruskäytössä, on tarkkuus melko heikko virtuaalilasien kautta. P9-älypuhelimissa Huawei on käyttänyt Full HD -näyttöjä, joten tarkkuus virtuaalilasien läpi lienee heikompi kuin esimerkiksi Galaxy S7 -älypuhelimella ja Gear VR:llä.

Huawei ei kertonut tilaisuudessaan Huawei VR -lasien hinta- tai saatavuustietoja. Yhtiö palaa näihin yksityiskohtiin myöhemmin ja kertoo sitten, minne kaikkialle virtuaalilasit saapuvat myyntiin.

Lue myös:

    Uusimmat