Mainos

HS: Vuokralentäjät tulivat Suomen lentoliikenteeseen

Suositun Norwegian-lentoyhtiön Helsingistä lentäviä matkustajakoneita ohjaavat vuokralentäjät, kertoo Helsingin Sanomat.

Norwegian on vuokrannut lentäjät virolaiselta yhtiöltä. Lentäjät eivät ole työsuhteessa Norwegianiin. Lentäjät tulevat muun muassa Virosta, Ruotsista ja Tanskasta.

Lehden mukaan myös suomalainen rahtilentokone Nordic Global Airlines käyttää ulkomaisia vuokralentäjiä.

Kun lentäjät vuokrataan ulkomailta, lentäjien verot, eläke- ja sosiaalimaksut maksetaan muualle kuin Suomeen. Suomen Lentäjäliiton (FPA) mukaan vuokratyövoimaa käyttävät yhtiöt kiertävät suomalaisia työehtoja.

- Kyse on sosiaali- ja veroluontoisten maksujen kiertämisestä, jolla henkilöstökulut saadaan huomattavasti pienemmäksi, liiton puheenjohtaja Sami Soininen sanoo Helsingin Sanomissa.

Lentoyhtiöiden mukaan vuokralentäjien käyttö on yksi tapa pitää kulut kurissa lentoyhtiöiden välisessä kovassa kilpailussa.

FPA:n Simosen mukaan vuokralentäjien käyttö on uhka suomalaislentäjille.

- Jos kyseinen toiminta saa jatkua, on vain ajan kysymys, kun markkinatalous ajaa kaikki lentäjät samaan tilanteeseen. Jos suomalaislentäjistä tulee vuokralentäjiä, silloin Suomesta vähenevät veronmaksajat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.