Yle: Sähköpostit osoittavat, kuinka pääministeri Marin turhautui viivyttelyyn koronakriisin hoidossa: "Tilanteen vakavuutta ei laajasti ymmärretä"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) turhautui pääkaupunkiseudun päättäjien ja hallituskumppaneiden viivyttelyyn koronaviruksen torjunnassa, kertoo Yleisradio.

Yle on saanut tietopyynnöllä haltuunsa noin kuukausi sitten käytyä sähköpostikirjeenvaihtoa Marinin ja valtiovarainministeriön entisen kansliapäällikön Martti Hetemäen välillä.

Marin toteaa viestissään olevansa syvästi turhautunut siihen, ettei tilanteen vakavuutta laajasti ymmärretä. 

– Hallituksen sisälläkin on vaikeuksia saada riittäviä toimia läpi eri puolueiden epäröinnistä johtuen. Alueilla on välineitä tehdä ennakoivia ja nopeita toimia, mutta rohkeutta puuttuu. Erityisesti kannan huolta pääkaupunkiseudun toimien vaatimattomuudesta.

Kirjeenvaihdon aloitti Hetemäki, joka oli syyskuussa jäänyt pois kansliapäällikön tehtävästä. Hän kertoi olevansa pahenevasta koronatilanteesta huolissaan. 

Hetemäki suositteli hallitusta pohtimaan valmiuslain käyttöönottoa ja kertoi keskustelleensa asiasta oikeuskansleri Tuomas Pöystin kanssa sekä viestineensä asiasta myös valtiovarainministeri Matti Vanhaselle (kesk.).

Marin vastasi pyytäneensä selvitystä valmiuslain käyttöönoton juridisista ulottuvuuksista. Hallitus käsitteli asiaa neuvottelussaan tämän viikon keskiviikkona.

Hetemäki on jatkanut koronaan liittyvää viestittelyä Marinille vielä marraskuussa.

Juttua täydennetty 27.11 kello 20.44 ja vaihdettu HS:n tiedot Ylen tiedoiksi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja