Mainos

Rotenberg myi Långvikin hotellikeskuksen asiainhoitajalleen pakotteiden takia

Hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittava Ryokan vahvistaa ostaneensa Kirkkonummella sijaitsevan Långvikin hotelli- ja kylpyläkeskuksen liiketoiminnot liikemies Roman Rotenbergin sijoitusyhtiöltä Långvik Capitalilta.

Ryokanin mukaan suurin osakkeenomistaja on pitkään Rotenbergien asioita Suomessa hoitanut Auvo Niiniketo 45 prosentin osuudella.

– Roman Rotenberg ilmaisi halukkuutensa luopua Långvikin kylpylähotelliliiketoiminnasta. Käynnistin välittömästi keskustelut eri tahojen kanssa ja tässä on lopputulos. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, kaikki avainhenkilöt jatkavat positioissaan, nyt voimme keskittyä sataprosenttisesti liiketoimintaan, Niiniketo toteaa tiedotteessa.

Yhtiö kertoo, että Långvikin kiinteistöt ja maa-alueet on vuokrattu 30 vuodeksi.

Liiketoimintakaupan syy on todennäköisesti Yhdysvaltojen Rotenbergiä ja Långvik Capitalia vastaan määräämät talouspakotteet, arvioi Helsingin Sanomat, joka uutisoi asiasta ensimmäisenä.

Yhdysvallat ja EU yrittävät pakottein painostaa Venäjää lopettamaan Krimin niemimaan miehityksen Ukrainassa. Yhdysvaltojen mukaan Rotenberg kuuluu Venäjän presidentin Vladimir Putinin sisäpiiriin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.