Oikeus vangitsi 19-vuotiaan miehen epäiltynä Myyrmäen postinkantajan murha­sta – ilmoittautui itse poliisille

3:43
MTV paikalla: Postinkantajan murhassa uusi epäilty – tämä veriteosta tiedetään nyt.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut vuonna 2002 syntyneen miehen epäiltynä Vantaan Myyrmäessä tapahtuneesta postinjakajan murhasta. Mies vangittiin syytä epäillä -perusteella. 

Poliisi kertoo tiedotteessa, että juuri vangittu mies ilmoittautui itse poliisille ja kertoi syyllistyneensä tekoon.

– Jatkamme tapauksen tutkintaa ja selvitämme tämän henkilön osuutta asiaan sekä hänen liikkeitään väkivallanteon tapahtumayönä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä.

STT:n tiedossa on, että miehen ilmoittautuminen tapahtui Helsingissä muutama päivä sitten ja, että väestörekisterissä miehellä on osoite Järvenpäässä.

Postia jakamassa ollut nuori nainen kuoli väkivallanteossa Vantaalla Myyrmäentiellä aamuyöllä 17. marraskuuta.

MTV Uutiset paikalla oikeudessa

Tieto poliisin uudesta epäillystä tekijästä tuli yllätyksenä eilen illalla. Juuri vangitun vuonna 2002 syntyneen miehen taustoista ei tiedetä vielä sen enempää, Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa paikalla ollut MTV:n rikostoimittaja Rebekka Härkönen kertoo.

– Vangittu oli peittänyt kasvonsa ja pukeutunut mustiin.

– Poliisi ei ole kertonut sitä, mitä välinettä mies käytti surmaan. Sen poliisi on sanonut, että tekoon ei ole käytetty ampuma-asetta eikä teräasetta, Härkönen sanoo.

Poliisi tutkii tapausta teon raakuuden ja julmuuden vuoksi murhana.

Poliisi kuulusteli jo aiemmin toista epäiltyä

Poliisi pyysi aiemmin Myyrmäentie 6:ssa sijaitsevan taloyhtiön roskakatoksessa tapahtuma-aikaan käynyttä henkilöä ilmoittautumaan poliisille. Poliisi kuuli epäiltyä, mutta vapautti tämän, sillä poliisilla ei ollut edellytyksiä jatkaa vangitsemista.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoi MTV Uutisille, että mies oli ollut vangittuna, koska sopi tuntomerkkeihin ja että vangitsemiseen oli myös perusteita, joita hän ei voi avata julkisuudessa. Rikoskomisarion mukaan näyttää varmalta, ettei nyt vapautettu mies liity tapaukseen. Tyynelä ei tarkentanut MTV:lle, miksi tutkinta ohjautui uusille urille.

10:12
MTV:n rikostoimittajat ruotivat Vantaan postinkantajan murhaa Uutisaamussa. 

Päivitys uutiseen 1.12. kello 11.20: Uutiseen lisätty STT:n tiedot.

Oikaisu uutisen otsikkoon 1.12. kello 10.44: Oikeus vangitsee, ei poliisi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja