HS: Kirjailija Katja Kettu syyttää entistä kustantamoaan kiusaamisesta – WSOY kiistää

Kettu sanoi Arto Nybergin ohjelmassa kuulleensa kustantamon suunnalta muun muassa asiattomia kommentteja kokemastaan keskenmenosta.

Kirjailija Katja Kettu syyttää entistä kustantamoaan kiusaamisesta, kertoo Helsingin Sanomat.

Kettu on kertonut kokemuksistaan HS:n haastattelussa Kirjamessuilla sekä Arto Nybergin ajankohtaisohjelmassa. Kirjamessuilla Kettu kuvaili kustantamossa kokemaansa kohtelua koulukiusaamiseksi. Hän muun muassa kertoi, ettei hänelle kerrottu kokouksista ja hänen takanaan tehtiin päätöksiä.

Sekä Kirjamessuilla että Arto Nybergin tv-ohjelmassa Kettu kertoi kokeneensa kustantamossa tytöttelyä ja sihteeriksi kutsumista. Hän myös kertoi saaneensa kustantamon suunnasta tahdittomia kommentteja kertoessaan kokemastaan keskenmenosta ja sen vaikutuksesta työkykyynsä.

– Minulle vastattiin, että "tämä on ammatinvalintakysymys". Koin siinä vaiheessa, että nyt lyödään niin navan alle ja kohdellaan ihmistä niin törkeästi, Kettu sanoi Nybergin ohjelmassa.

Kettu ei nimennyt entistä kustantamoaan, mutta WSOY kustansi ennen Ketun kirjoja. WSOY:n viestintäjohtaja Reetta Miettinen sanoo HS:lle, että kustantamossa on selvitetty Ketun esittämiä väitteitä, eikä niille löytynyt todenperää.

Kettu on tunnettu muun muassa teoksistaan Kätilö (WSOY, 2011) sekä Rose on poissa (WSOY, 2018). Hänen tuorein romaaninsa Erään kissan tutkimuksia (Otava, 2023) julkaistiin tänä syksynä.

 

Lue myös:

    Uusimmat