HS: Hyllytetty luisteluvalmentaja vetosi vanhempiin WhatsApp-viestillä: "Ei mitään someen – jos toimittaja soittaa, sulje puhelin"

7:48
MTV3:n Uutisaamussa keskusteltiin tiistaina lasten ja nuorten urheilussa kokemasta epäasiallisesta kohtelusta.

Päävalmentaja Mirjami Penttinen pyysi muodosteluluisteluseuransa vanhemmilta osallistumista tukiadressiin ja kehotti vaikenemaan täysin esiin nousseista väitteistä, kertoo Helsingin Sanomat.

HS:n mukaan Team Uniquen päävalmentajan paikalta sittemmin hyllytetty Penttinen lähetti viime lokakuussa seuransa HSK:n urheilijoiden perheille WhatsApp-viestin, jossa hän pyysi näiltä tukea, kun ensimmäiset epäilyt hänen epäasiallisesta käytöksestään olivat tulleet seuran tietoon. Penttinen otsikoi viestin yksinkertaisesti "Tukiadressi".

Penttinen kertoi viestissä valmentaneensa noin 2 000 nuorta ja että kurinpidossa on kyse "X määrän yksilöiden kokemasta pahasta olosta". Valmentaja myös ennusti, että vakavimman rangaistuksen (vuoden toimintakiellon) myötä seurasta häviäisi hänen mukanaan huippuvalmennus.

HS:n haastatteleman vanhemman mukaan viesti aiheutti vastaanottajissa hämmennystä, sillä seura ei ollut informoinut perheitä mistään kurinpitotoimista. Lisäksi Penttinen ohjeisti vanhempia vaikenemaan asiasta.

– Vastapuoli ampuu nyt todella kovilla. Vetoan teihin. Ei mitään someen. Ei mitään mihinkään. Jos toimittaja soittaa, sulje puhelin. Sano, että anteeksi vaikeassa paikassa, Penttinen ohjeisti.

Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta antoi perjantaina Penttiselle vuoden toimintakiellon, mutta valmentaja ilmoitti vielä tämän jälkeenkin olevansa "normisti" mukana Puolan kilpailumatkalla.

Osa adressiin osallistuneista vanhemmista koki ahdistusta ja häpeää siitä, että he olivat osallistuneet päävalmentajan tukemiseen tietämättä tarkemmin asian taustoja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja