Mainos

HS: Helsingissä teinien seksikauppa on nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille tuttu ilmiö – seksiä yritetään ostaa jopa 10-vuotiailta

Helsingissä teinien seksikauppa on nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille tuttu ilmiö, kertoo Helsingin Sanomat. Lehti haastatteli monia nuorten kanssa työskenteleviä eri ammattiryhmistä.

– Nuoret kohtaavat seksinostoyrityksiä jatkuvasti, kertoo Exit ry:n toiminnanjohtaja Anna Nuotio.

Exit ry on järjestö, joka toimii muun muassa nuorten kohtaaman seksuaalisen kaltoinkohtelun ennaltaehkäisemiseksi. Helsingin poliisin rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharjun mukaan seksiä yritetään ostaa netissä jopa kymmenvuotiailta ja siitä ylöspäin.

Sosiaalisessa mediassa nuorilla on eniten mahdollisuuksia luoda kontakteja, sillä anonyymissä nettiympäristössä kynnys vastata tarjouksiin ja tarjota seksiä on matalampi.

HS kertoo, että suurin osa seksin ostajista on aikuisia miehiä.

Kaduilla alaikäisiltä yritetään ostaa seksiä Helsingin keskustan lähettyvillä paikoissa, joihin nuoret kokoontuvat. Poliisi saa kadulla tapahtuvasta seksikaupasta usein vihjeitä esimerkiksi vartijoilta, kertoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin Sanomille.

Asiantuntijat puhuvat alaikäisten kohdalla prostituution tai seksikaupan sijaan vastikkeellisesta seksistä, sillä seksin osto tai sen yrittäminen alle 18-vuotiaalta on rikos, jossa nuori on rikoksen uhri. Vastuu on aina alaikäiseltä seksiä ostavalla henkilöllä.

Lehti kertoo, että vastikkeellisessa seksissä kyse ei ole aina rahasta, vaan nuori voi tavoitella seksillä esimerkiksi päihteitä, tavaraa, yöpaikkaa tai muita palveluksia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.