Mainos

HS: Harvinaisen erikoisalan työntekijä irtisanottiin, koska hän ei halunnut muuttaa Hyvinkäältä Ruotsiin

60-vuotias, harvinaisella erikoisalalla Hyvinkäällä työskentelevä työntekijä irtisanottiin, koska hän ei suostunut muuttamaan Ruotsiin. Oikeus totesi irtisanomisen laittomaksi. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Työnantaja pyysi miestä muuttamaan Ruotsiin, koska hän teki sinne usein työmatkoja. Helsingin Sanomien mukaan työntekijän pitäminen Suomessa ei ollut kannattavaa ja työntekijän jatkuvista työmatkoista Ruotsiin aiheutui paljon kustannuksia.

Työntekijä ei Helsingin Sanomien mukaan suostunut muuttamaan jolloin hänet irtisanottiin työpaikastaan. Työnantaja perusteli irtisanomista tuotannollistaloudellisilla syillä.

Työntekijä vei asian oikeuteen. Hänen mukaansa tuotannollistaloudellisia syitä ei ollut eikä hän tullut kuulluksi lain edellyttämällä tavalla.

Samaa työtä tekeviä on Suomessa Helsingin Sanomien mukaan vain muutamia. Työntekijän mukaan hänen ikänsä ja alan harvinaisuus vaikeuttaa työllistymistä.

Käräjäoikeuden mukaan työnantaja pystynyt osoittamaan tuotannollistaloudellista syytä ja totesi, että työsuhde päätettiin perusteetta. Käräjäoikeus määräsi työnantajan korvaamaan työntekijälle summan, joka vastaa kymmenen kuukauden palkkaa. Korvattavaa kertyi yhteensä 37 550 euroa.

Työntekijä puolestaan veloitettiin korvaamaan työnantajalleen 750 euroa perutusta hovioikeusvalituksesta aiheutuneita kuluja.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja