Mainos

HS: Entinen tiepomo tietää, miksi työmaan kohdalla kaahataan – ja kertoo syylliset

Helsingin Sanomien mielipidepalstalla julkaistiin eilen Tiehallinnon entisen pääjohtajan kirjoitus. Kirjoituksessa viitataan lehdessä aiemmin julkaistuun artikkeliin, jossa kerrottiin kymmenien kuljettajien menettävän ajokorttinsa silloin, kun poliisi ryhtyy valvomaan työmaarajoitusten noudattamista.

Tiehallinnon entinen pääjohtaja Jukka Hirvelä kertoo kirjoituksessaan, että syyllisiä tähän ovat urakoitsijat ja urakoita valvovat tieviranomaiset.

– Urakoitsijaa ei voisi vähempää kiinnostaa työmaamerkintöjen asiakaslähtöisyys, järkevyys ja ajoittaminen. Rajoitusmerkit asetetaan paikoilleen usein päiviä ennen kuin työmaakalusto on paikalla tai työt alkaneet. Merkit poistetaan, kun muistetaan. Viikonloppuisin tai töiden keskeytyessä rajoitukset jätetään paikoilleen, vaikka mitään työturvallisuusriskiä ei ole. Tienkäyttäjän pitäisi sitten körötellä kilometritolkulla selvällä tiellä viittä- tai kolmeakymppiä, Hirvelä kirjoittaa.

Hirvelän mukaan ei ole ihme, ettei nopeusrajoituksia noudateta tietyömaiden kohdalla silloin, kun oikeasti olisi tarvetta. Ihmiset ajattelevat hänen mukaansa, ettei siellä tälläkään kertaa ole mitään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.