Mainos

HS: Brother Christmasin raha-asioissa epäselvyyksiä – autetun äidin mukaan "kukaan ei tiedä, mihin raha menee"

Helsingin Sanomat kertoo tänään julkaistussa artikkelissaan hyväntekijä Brother Christmasina julkisuudessa esiintyvän Ari Koposen raha-asioihin liittyvistä epäselvyyksistä, joita on lehden mukaan useita.

Brother Christmas vieraili Peter Nymanin ohjelmassa joulukuussa 2017.

Viime keväänä Koponen järjesti keräyksellä useiden kuolemansairaiden lasten toiveiden toteuttamisen. HS on haastatellut kahta lasten äideistä, joilla on herännyt kysymyksiä Koposen rahankäytöstä.

– Kukaan ei tiedä, mihin raha menee, kun kaikki reissut sponsoroidaan. Summista ei puhuttu. Mistään ei oteta kuitteja eikä tilitositteita, toinen äideistä kertoo.

Rakennusliike Westpron hyväntekeväisyysyhdistys Westpro4U toimi yhteistyössä ja rahoitti jonkin aikaa Brother Christmasia, mutta lopetti yhteistyön. Koponen ei suostunut kertomaan järjestön vetäjälle paljonko oli kerännyt rahaa ja mihin sitä tarkkaan ottaen käytettiin. 

HS:n mukaan Koponen on jatkanut rahankeräämistä joihinkin kohteisiin, kuten lapsen hautakiveen tai kehitysvammaisen aputuoliin, vaikka on saanut tavarat jo lahjoituksina.

Rahan keräämistä itselle "eikä millekkää separeille"

Lehden näkemässä Facebook-viestissä toiminnan aloittamista vuonna 2015 suunnitellut Koponen pohti hahmonsa tyyliä ja tarkoitusta. Viestin lopussa oleva virke herättää kysymyksiä hänen motiiveistaan.

– Vai sit joku keräys mut siin vähä vaarana se rehellisyys sit ku itelle täs kumminki kouttaa kerätä eikä millekkää separeille, viestissä sanotaan.

Separi on halventava termi, joka kuvaa cp-vammaista henkilöä. Koponen sanoo HS:lle, ettei muista viestin lähettämistä.

Hän sanoo avoimuuden puutteen johtuvan yhdistyksensä pienestä koosta. Hänen mukaansa kulujen erittelyyn julkisiksi tarvittaisiin lisätyövoimaa.

Koponen julkaisi asiasta myös Facebook-päivityksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.