HPK-legendalta parannusehdotuksia Suomi-kiekkoon: "Sitä toivoisin lisää"

Liigan finaalit huipentuvat 8:41
Videolla Jyrki Louhen vierailu Huomenta Suomeen.

HPK:n ja Kärppien välinen Liigan mestaruustaisto eteni seitsemänteen otteluun, kun HPK voitti kuudennen finaalin kotonaan 1-0 lukemin. HPK:n legenda Jyrki Louhi vieraili Huomenta Suomessa kertomassa ajatuksiaan seuran noususta huipulle sekä nosti esille niitä asioita, joita voisi tehdä vieläkin paremmin.

Hämeenlinnassa eletään todellista kiekkohuumaa, kun useamman vuoden kestänyt projekti on saavuttamassa huipennuksensa. HPK pelaa Suomen mestaruudesta Kärppiä vastaan ja ratkaisu nähdään vasta seitsemännessä pelissä. 

– Luotan siihen, että pitkässä juoksussa asioita tehdään oikein ja se tuottaa sitä kautta hedelmää. Onhan tässä kuitenkin ollut useamman vuoden projekti päällä. Olemme luoneet strategian ja asettaneet uudenlaisia suuntaviivoja. Nyt voidaan osoittaa kaikille suomalaisille, että ollaan asetettu oikeat tavoitteet ja toimittu sen mukaisesti, Louhi kertoo. 

Hämeenlinnalaisille HPK on todella tärkeä asia. Louhi löytää kuitenkin asioita, joita voisi vieläkin parantaa sen suhteen Hämeenlinnassa. 

– Se on enemmän ihmisille, kuin pelkkä peli. Se voisi kuitenkin olla vieläkin enemmän. Jos sitä ajatellaan ilmiönä, niin kaupunkilaisilla olisi tietty velvollisuus ostaa vaikka se kausikortti. Halli pitäisi olla joka pelissä täynnä, Louhi toteaa.

HPK:ssa mestaruutta vuonna 2006 juhlinut Louhi haluaisi nähdä samanlaista suuntaa kokonaisvaltaisesti myös Suomi-kiekossa.

– Toisaalta kuitenkin, jääkiekon pitäisi olla enemmän siellä tavallisen väestön keskuudessa, päiväkodeissa ja yhteiskuntavastuussa mukana. Onneksi kuitenkin Jääkiekkoliitolla on hyviä hankkeita käynnissä. Toivoisin kuitenkin sitä lisää koko Suomi-jääkiekkoon samalla kuten Hämeenlinnaan jatkossa. Sitä, että oltaisiin enemmän kaupunkilaisia varten, eikä pelkästään jääkiekkoa ja sen harrastajia varten, Louhi sanoo.

Kärpät ja HPK ratkaisevat lauantaina Suomen mestaruuden seitsemännessä finaalissa. 

Lue myös:

    Uusimmat