Hovioikeus vapauttaa elinkautiseen tuomitun suomalaismiehen, murhasi puolisonsa paistinpannulla ja veitsellä – IS: Paloitteli ruumiin ja meni solariumiin

Monimutkainen kaavio elinkautisvankien vapauttamisesta 0:45
Katso video: Kaavio miten elinkautisvangin vapautuskäsittely etenee

Helsingin hovioikeus vapauttaa vuonna 2006 murhasta elinkautiseen tuomitun vangin. Hovioikeus antoi päätöksensä tänään.

Mies vapautuu ensi vuoden syksynä 1.9.2020, jolloin hän on istunut tuomiotaan 14 vuotta ja 6 kuukautta.

Mies surmasi avopuolisonsa perheensä asunnossa Tukholmassa. Hän oli lyönyt ensin uhria ensin paistinpannulla päähän, sitten veitsellä rintakehään ja selkään ja lopuksi maannut uhrin päällä, kunnes tämä oli lakannut hengittämästä.

Ilta-Sanomat kertoo, että tuomioon sisältyi myös hautarauhan rikkominen, sillä mies paloitteli avovaimonsa ruumiin ja yritti hävittää sen.

Lehden mukaan mies otettiin kiinni myöhemmin Tukholman Tenstassa sijaitsevan kylpylän edustalta. Lehden mukaan mies kertoi halunneensa käydä solariumissa ottamassa rusketusta ennen antautumistaan.

Hovioikeus puolsi vapauttamista, rikosseuraamuslaitos ei puoltanut

Hovioikeus katsoi, että vapauttamista puolsi miehen aktiivinen osallistuminen uusiutumisriskiä madaltaviin toimintaohjelmiin vankeusaikana.

Lisäksi mies oli saanut opiskelupaikan, joka hovioikeuden arvion mukaan edistää hänen mahdollisuuksiaan selviytyä siviilielämässä. Mies on sitoutunut päihteettömyyteen eikä hän ole vankeusaikanaan syyllistynyt uusiin rikoksiin. 

Rikosseuraamuslaitos ei puoltanut vapauttamista. 

Miehen vapauttamista vastaan puhui hänen tekonsa. Hovioikeus katsoi, että mies voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen vasta vuoden päästä. 

 

Lue myös:

    Uusimmat