Mainos

Hovioikeus: Nettipokeria tai muita ulkomaisia rahapelejä ei saa mainostaa

Ulkomaisten, netissä pelattavien rahapelien mainosten julkaiseminen toi sakkoja lehtien julkaisijalle. Helsingin hovioikeus määräsi lehtiyhtiöt maksamaan valtiolle rikoshyödystä satojatuhansia euroja.

Kolmessa eri lehdessä, Poker Magazine-, Pokeri- ja Card Player, julkaistiin vuonna 2007-2009 lukuisia ulkomaisten rahapelien mainoksia.

Lehtiä julkaisi kaksi yhtiötä, joiden hallituksen puheenjohtajana toimi aikuisviihde- ja pokerialalta tunnettu Timo Korppi.

"Pelit Suomessa"

Hovioikeus totesi, että rahapeliyhtiöiden internetissä järjestämät rahapelit oli toimeenpantu Suomessa, kun niihin osallistuminen oli ollut mahdollista Suomesta käsin ja kun pelejä oli Suomessa aktiivisesti markkinoitu julkaisemalla mainoksia Suomessa ilmestyneissä lehdissä.

Hovioikeus katsoi kielletyksi myös epäsuoran ja ns. brändimainonnan, jolla pyrittiin saamaan näkyvyyttä ulkomaisille netissä pelattaville rahapeleille.

Näillä yrityksillä ei ollut lupaa arpajaisten järjestämiseen Suomessa.  Suomessa rahapelejä saavat järjestää vain Raha-automaattiyhdistys, Veikkaus ja Fintoto.

Tuusulan käräjäoikeus oli katsonut syytteet vanhentuneiksi, mutta hovioikeus oli eri mieltä.

Sakkoja ja korvauksia

Hovioikeus totesi, että Timo Korppi oli mainosten julkaisemisen kautta syyllistynyt kolmeen arpajaisrikokseen.

Hovioikeuden mukaan sillä ei ollut merkitystä, että arpajaislain pykälät olivat vastaajan mielestä vaikeaselkoisia tai että mainoksia oli julkaistu muissakin lehdissä. Mainosten julkaiseminen ei myöskään ollut EU-lainsäädännön kautta sallittua.

Hallituksen puheenjohtaja Korppi tuomittiin maksamaan 40 päiväsakkoa, mikä teki hänen tuloillaan 1120 euroa. Lisäksi lehtiä julkaisseet yritykset määrättiin maksamaan valtiolle rikoshyötynä 560 000 euroa.

Asian ratkaisivat hovioikeuden jäsenet Paula Salonen, Kirsti Uusitalo ja Pekka Haapaniemi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.