Mainos

Hovioikeus korotti Espoon teknisen toimen johtajan tuomiota lahjusrikkomuksesta

Helsingin hovioikeus on tuominnut Espoon kaupungin teknisen toimen johtajan Olavi Loukon lahjusrikkomuksesta päiväsakkoihin.

Hovioikeus korotti Loukolle käräjäoikeudessa tuomittujen päiväsakkojen määrää, ja hänen valtiolle menetettäväksi tuomittua taloudellista hyötyä.

Loukon maksettavaksi tuli 60 päiväsakkoa, mikä hänen tuloillaan tekee 7 500 euroa. Lisäksi hän joutuu korvaamaan valtiolle rikoksen tuottamaa taloudellista hyötyä noin noin 7 600 euron edestä.

Hovioikeuden mukaan Louko syyllistyi lahjusrikkomukseen, kun hän teki puolisonsa kanssa yhdeksän virkamatkaa Lappiin vuosina 2004-08.. Matkat maksoi joko kokonaan tai osaksi Loukon kutsunut rakennusyritys. Hovioikeuden mukaan Loukon vastaanottamat edut olivat omiaan heikentämään luottamusta viranomaistoiminnan tasapuolisuuteen.

Käräjäoikeudessa Louko oli saanut tuomion kahdeksasta Lapin-matkasta, mutta hovioikeus antoi tuomion kaikista yhdeksästä matkasta.

Syyttäjä vaati hovioikeudessa, että Espoon entinen kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen tuomitaan virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, ettei Kokkonen ollut rikkonut virkavelvollisuutta ja hylkäsi syytteen.

(MTV3)

Juttua päivitetty kello 11.03. Jutussa mainittiin aluksi virheellisesti, että Louko olisi saanut 40 päiväsakkoa. Oikea määrä on 60.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.