Mainos

Hovioikeus hylkäsi VR:n entisen turvallisuuspäällikön syytteet: Petossyyte kalliista työautosta

Helsingin hovioikeus antoi tänään tuomion koskien petosjuttua, jossa syytettynä oli VR:n entinen turvallisuuspäällikkö. Asia koski henkilöautoa, jonka VR-Yhtymä Oy oli kustantanut miehen työtehtäviä varten.

Käräjäoikeus oli katsonut auton olevan miehen työtehtävien kannalta perusteeton ja tarpeeton, ja miehen saaneen auton käyttöönsä erehdyttämällä VR:ää. Autosta oli puhuttu termillä ”kenttäjohtoyksikkö”, ja oikeuden mukaan miehen olisi pitänyt ymmärtää, ettei termin merkitystä budjettia laatiessa ymmärettäisi.

Mies tuomittiin törkeästä petoksesta yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, minkä lisäksi tämän tuli maksaa VR:lle lähes 250 000 euron vahingonkorvaukset korkoineen.

Hovioikeus näki asian kuitenkin toisin ja hylkäsi syytteet ja korvausvaatimukset. Hovioikeuden mukaan budjettimenettelyssä tapahtuneeksi väitettyä erehdyttämistä ei ollut tapahtunut, ja auto oli tarpeellinen miehen työtehtävien kannalta.

Päätökseen tultiin äänestyksellä. Yksi hovioikeuden jäsenistä olisi tuominnut turvallisuuspäällikön törkeästä petoksesta. Hänen näkemyksensä mukaan turvallisuuspäällikkö oli saanut käyttöönsä ilman varusteitakin noin 100 000 euron arvoisen auton, jota oli työtehtävien lisäksi käyttänyt työmatkoilla ja vapaa-aikana muun muassa lomamatkoihin.

VR-yhtymä noudatti periaatetta, ettei kenelläkään sen palveluksessa ollut autoetua tai henkilökohtaista autoa tehtävien hoitoa varten. Hovioikeuden jäsenen mukaan turvallisuuspäällikön olisi pitänyt ymmärtää, että jos se olisi ilmaissut selkeästi hankinnan olevan auto, ei esitystä olisi hyväksytty.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.