Houkuttele lihan parhaat puolet esiin – käytä rohkeasti mausteita!

Riittävätkö suola ja pippuri mausteiksi pihveille? Mitkä mausteet voivat tuoda arkisiin liharuokiin kaivattua twistiä? Ota selvää!

Lihan maustamisessa on hyvä ottaa huomioon lihalaatujen erityispiirteet, jotta mausteet korostavat lihan parhaita puolia. HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi antaa vinkkinsä siihen, kuinka naudan- ja porsaanliha kannattaa maustaa, jotta lihojen parhaat puolet pääsevät varmasti esiin.

Naudanlihalle sopivat klassikkomausteet

Naudanliha on erityisen maukasta herkkua, ja tästä syystä jo pelkkä suola sekä vastikään rouhittu mustapippuri takaavat sen, että lopputuloksesta tulee erityisen herkullinen.

– Hyviä naudanlihan maustajia ovat myös tuore valkosipuli ja yrteistä timjami ja rosmariini ovat ehkä ne klassisimmat, Honkaniemi vinkkaa.

Ammattilainen kehottaa noudattamaan naudanlihan maustamisessa "vähemmän on enemmän"-periaatetta. Naudan ominaismakua on syytä varjella, jotta liharuoasta tulee mahdollisimman maukasta.

– Liika mausteiden määrä tai liian voimakkaat mausteet peittävät helposti alleen naudanlihan oman jalon maun, Honkaniemi toteaa.

Porsaanliha kaipaa voimakkaampia mausteita

Porsaanliha on maultaan naudanlihaa miedompaa ja kaipaakin tästä syystä hieman voimakkaampia mausteita. Maustamisessa porsaanlihaa valmistettaessa voi siis ottaa rennommin kuin naudanlihan kohdalla.

Oman maun mukaan porsaanlihaa kannattaa myös kokeilla maustaa hieman epätavallisemmilla mausteilla. Inspiraatiota porsaan maustamiseen voi hakea rohkeasti esimerkiksi Aasiasta.

– Possulle sopii hyvin pieni makeus. Vaaleana lihana possulle sopivat myös raikkaat maut, kuten sitrushedelmät ja inkivääri. Niin ikään soijakastike on suosittu lisä porsaanlihan maustamiseen, unohtamatta tietenkään possun parasta kaveria, sinappia! Honkaniemi neuvoo.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat